Στην αρχή ο υπεύθυνος Media των Μπακς ήταν επιφυλακτικός. Μόλις όμως έμαθε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ως οικοδεσπότης, ήθελε οπωσδήποτε να φωτογραφηθεί πριν από τον αγώνα κρατώντας την ελληνική σημαία αγκαλιά με έναν αντίπαλο, τον φόργουορντ των Ρόκετς και συμπαίκτη του στην Εθνική Κώστα Παπανικολάου, τα ...σκυλιά δέθηκαν. Βλέπετε ο Γιάννης στο Μιλγουόκι είναι πλέον κάτι περισσότερο από ένας ανερχόμενος παίκτης πεντάδας, οπότε δύσκολο να του χαλάσουν χατίρι.
Με αγκαλιές και κουβέντα ξεκίνησε η πρώτη πραγματική ελληνική μονομαχία στα χρονικά του ΝΒΑ, αφού οι δύο διεθνείς όχι απλώς δήλωσαν παρουσία στο παρκέ, αλλά ήταν πρωταγωνιστές στην εξέλιξή της και ειδικότερα στο φινάλε της. Νικητής τελικά αναδείχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου με τους Ρόκετς, οι οποίοι επικράτησαν με 117-103 και πανηγύρισαν τη 13η νίκη τους σε 17 αγώνες.
Ο «Παπ» χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του Κέβιν ΜακΧέιλ για 29 λεπτά και τελείωσε με απολογισμό 12 πόντους (3/4 δίποντα και 2/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Ο Γιάννης ξεκίνησε στην πεντάδα, ο κόουτς Κιντ τον άφησε στο παρκέ για 35 λεπτά και σκόραρε 17 πόντους (7/11 δίποντα, 3/3 βολές), ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 2 μπλοκ. Μάλιστα το highlight της βραδιάς, που εξελίχτηκε... ελληνική, ήταν ένα δυναμικό κάρφωμα στα μούτρα του Παπανικολάου.
«Αν μου το έλεγε κάποιος πριν από δύο χρόνια ότι κάποια στιγμή θα παίζαμε δύο Ελληνες στο ΝΒΑ και θα είχαμε σημαντικό ρόλο στις ομάδες μας, είναι αλήθεια ότι δεν θα το πίστευα» παραδέχτηκε ο Παπανικολάου στα αποδυτήρια των νικητών Ρόκετς. Οι Ελληνες απεσταλμένοι (ΟΤΕ TV, που έδειξε το ματς ζωντανά, και «gazzetta.gr») που βρέθηκαν στο BMO Harris Bradley Center του ζήτησαν την εκτίμησή του για την πρόοδο του Αντετοκούνμπο: «Γνωριστήκαμε ουσιαστικά το καλοκαίρι στην Εθνική και από τότε ήδη έχει κάνει άλματα βελτίωσης. Να είναι καλά το παλικάρι, να έχει υγεία και όλα είναι στο χέρι του... Εγώ πιστεύω ότι θα κάνει τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ και δεν θα αργήσει να φτάσει στο σημείο που θα θεωρείται σούπερ σταρ». Μάλιστα εξομολογήθηκε ότι την ώρα του ματς προσπαθούσε να τον πειράξει ζητώντας του να σουτάρει έξω από το τρίποντο και εξήγησε το γιατί: «Με την ορμή που διεισδύει στο καλάθι και τα μακριά του χέρια είναι δύσκολο να κοπεί χωρίς φάουλ».
Πάντως κορυφαίος από τους Ρόκετς, που αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Μπέβερλι, Χάουαρντ, Τζόουνς και Κανάαν, ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος σκόραρε 34 πόντους. Οι Μπακς, που γνώρισαν την 8η ήττα τους σε 18 ματς, εκτός από τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ακόμη και σε θέση σέντερ, είχαν σε καλή βραδιά τον Τούρκο Ιλιάσοβα (18 π.), ενώ απουσίασε ο Γεωργιανός Ζαζά Πατσούλια, ο οποίος πήγε στην πατρίδα του για την κηδεία της γιαγιάς του.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας