Από όλες τις νοτιοαμερικανικές ομάδες, η Γαλλία αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα με την Ουρουγουάη. Οι «μπλε» δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν τη «σελέστε» στις πέντε τελευταίες κόντρες τους. Ούτε έχουν καταφέρει να σκοράρουν, ενώ η Ουρουγουάη πέτυχε... ένα γκολ.
Ο Ντιντιέ Ντεσάν ήταν στον γαλλικό πάγκο στα τελευταία δύο παιχνίδια, με απολογισμό 0-0 τον Αύγουστο του 2012 και ήττα 1-0 στο Μοντεβιδέο τον Ιούνιο του 2013.
Στο παιχνίδι εκείνο, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λουίς Σουάρες, νικώντας τον Στιβ Μανταντά.
Ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ είναι παρών και στην 23άδα της Γαλλίας στο φετινό Μουντιάλ, όπως και άλλοι δύο παίκτες που αγωνίστηκαν τότε: οι Ολιβιέ Ζιρού και Μπλεζ Ματουιντί.
Ο τελευταίος, πάντως, δεν θα παίξει σήμερα, καθώς είναι τιμωρημένος.
Αρνητικός είναι ο απολογισμός των Γάλλων και όταν πετυχαίνουν την Ουρουγουάη σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετρούν μία ήττα και δύο ισοπαλίες σε τρεις αναμετρήσεις.
Το 1966 έχασαν 2-1 στο Λονδίνο και έφεραν 0-0 τόσο το 2002 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας όσο και το 2010 στο Κέιπ Τάουν.
Συνολικά είναι 8 οι φορές που η Γαλλία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την Ουρουγουάη και έχει σκοράρει μόλις 4 γκολ.
Για τελευταία φορά τη νίκησε το 1985, ήτοι 33 χρόνια πίσω, με γκολ των Ροστό και Τουρέ (2-0 στο Παρίσι).
Ομως υπάρχει και ένα καθησυχαστικό στοιχείο για τους «μπλε»: στα τελευταία 9 παιχνίδια της εναντίον νοτιοαμερικανικών ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Γαλλία δεν έχει ηττηθεί (5 νίκες, 4 ισοπαλίες). Κάτι είναι κι αυτό...
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας