Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
thanos mikroutsikos
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Άφησέ με να 'ρθω μαζί σου»

Συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Απόψε (20.30) με τους Κώστα Θωμαΐδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Λίγες ημέρες πριν από την 5η επέτειο θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου, στις 28 Δεκεμβρίου, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», απόψε (20.30) δύο από τους πιο αφοσιωμένους συνεργάτες του, ο αειθαλής φίλος και ερμηνευτής των τραγουδιών του Κώστας Θωμαΐδης και η νεότερη Ρίτα Αντωνοπούλου, που όμως ταυτίστηκε τα τελευταία χρόνια με το ρεπερτόριό του, κάνουν μαζί με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων μια ξεχωριστή συναυλία με ποίηση, μουσική και τραγούδια από το σπουδαίο έργο του. Αλλωστε στη μνήμη του είναι αφιερωμένη η βραδιά που έχει τίτλο «Αφησέ με να ’ρθω μαζί σου».

Για τον Θάνο Μικρούτσικο, η σχέση του με την ποίηση ήταν πάντα «ζήτημα ύψους» και αδιάρρηκτο κομμάτι της καλλιτεχνικής του ύπαρξης. Εγραψε εκατοντάδες τραγούδια σε ποίηση και στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών με έναν τρόπο ουσιαστικό και καθολικό, όπου αναδείκνυε και φώτιζε τόσο τα βάθη του κειμένου, όσο και της ίδιας της μουσικής. Μελοποίησε τραγούδια που αγαπήθηκαν, συνέθεσε έργα διαφόρων ειδών που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Πολλά ήταν και εκείνα που ο ίδιος ονόμαζε «ενδιάμεσου χώρου», εκείνα δηλαδή που ακροβατούν μεταξύ της κλασικής-σύγχρονης μουσικής και του νεοελληνικού τραγουδιού, έργα ανοιχτά κι ελεύθερα, που όπως έλεγε και ο ίδιος «ξεπερνούν τεχνητά φράγματα και αγκυλώσεις».

Σ’ όλα αυτά επικεντρώνεται η αποψινή συναυλία. Στο πρώτο μέρος της ο -αγαπημένος επίσης συνεργάτης του Θάνου Μικρούτσικου- συνθέτης και σολίστ Θοδωρής Οικονόμου και ο Κώστας Θωμαΐδης θα ερμηνεύσουν έργα του συνθέτη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου («Σονάτα του Σεληνόφωτος»), Κωνσταντίνου Καβάφη και Χριστόφορου Λιοντάκη.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης θα συμπράξουν με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό την επιμέλεια του Αγγελου Ηλία (που έχει τη μουσική διεύθυνση και έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις), σε ένα αφιέρωμα στις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη. Τραγούδια που αγαπήθηκαν, τραγούδια που μας σημάδεψαν και μας συντροφεύουν ακόμα.

♦ Εισιτήρια: 5-25 ευρώ
Προπώληση: ticketplus.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας