«...Επειδή ό,τι πιστεύαμε μέχρι χτες, αν δεν ανατραπεί αύριο, θα αναθεωρηθεί οπωσδήποτε, σας λέω ότι το φως ταξιδεύει απλά και μόνο με τη δύναμη του Θεού…
Ποτέ δεν βρήκα τίποτε, στην επιστήμη μου, που να μπορώ να αντιτάξω στη Θρησκεία. Η επιστήμη δίχως τη θρησκεία είναι χωλή και η θρησκεία δίχως την επιστήμη είναι τυφλή», υποστήριξε ο Aλμπερτ Αϊνστάιν.
Η άποψή του καταγράφεται, ανάμεσα σε άλλες, στο δέκατο και τελευταίο επεισόδια της σειράς «Δεν είσαι μόνος», σε σκηνοθεσία Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού.
Με τίτλο «Το σωματίδιο του Θεού», θα μεταδοθεί σε πρώτη προβολή από τη ΝΕΡΙΤ αύριο, 1η Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί.
Εντελώς ακατάλληλη ώρα για μια σειρά τόσο διαφορετική που πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες, στηρίζεται σε πατερικά και φιλοσοφικά κείμενα και έχει αγαπηθεί από το κοινό, όπως δείχνουν τα περισσότερα από 100.000 χτυπήματα στην ιστοσελίδα της (http://deneisaimonos.gr/).
Το τελευταίο επεισόδιο πραγματεύεται την αρχή του Σύμπαντος. Πώς ξεκίνησε; Τι υπήρχε πριν; Υπήρχε χρόνος πριν από τον χρόνο;
Οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να λύσουν το πανάρχαιο αίνιγμα. Στην Ελβετία, εργάζονται στο μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου, αναζητούν το «μποζόνιο του Χιγκς» ή αλλιώς το «σωματίδιο του Θεού».
Η ανακάλυψη του ίχνους του θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο; Θα επηρεάσει την πίστη των ανθρώπων;
Τι έχει να προσφέρει η Πατερική Θεολογία στην ανθρώπινη αναζήτηση για την Αρχή του Κόσμου; Ποια είναι η προσφορά της στην ιστορία της επιστήμης;
Τα γυρίσματα έγιναν σε: Αστυπάλαια, Μακεδονία, Ηπειρο, Μετέωρα, Αίγινα, Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία, Αντιόχεια, Μυρσίνη, Ιταλία, Γαλλία, Σκοτία, Αυστρία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Συρία. Ακούγονται κείμενα και θεωρίες του Βέρνερ Χάιζεμπεργκ (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής), του πανεπιστήμονα Μεγάλου Βασιλείου που σπούδασε στην Αθήνα (12 επιστημονικούς κλάδους, ανάμεσά τους και την ιατρική), του Αγγλου φιλόσοφου Μπέρναρντ Ράσελ, του Γερμανού φυσικού Μαξ Καρλ Λούντφιχ Πλανκ κ.ά. Αφήγηση: Κωνσταντίνος Καστανάς. Ερευνα: Αριστοτέλης Χρ. Ευτυχιάδης, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας