Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
kyriakos
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η Αριστερά στην άλωση της Πόλης!

Με την Ιστορία ποτέ δεν τα πήγαινε καλά η Δεξιά. Την ξαναέγραφε για να δικαιολογήσει τις αμαρτίες της και για να ταιριάξει με το δικό της αφήγημα. Εβρισκε και πρόθυμους ιστορικούς που δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν τις γραφίδες τους προκειμένου να δικαιώσουν τις επιλογές της, ακόμη και τις πιο επιζήμιες για την πατρίδα. Ανήκουν στη γνωστή αναθεωρητική σχολή που έχει παραρτήματα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το γνωστότερο όλων στη Γερμανία όπου τα μέλη του επιχειρούν με βάση τη θεωρία των δύο άκρων να μειώσουν τις ευθύνες του ναζισμού και για το Ολοκαύτωμα και για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εδώ έχουμε την προσπάθεια να ενοχοποιηθεί η Αριστερά σε όλες τις εκδοχές της για ό,τι στραβό έχει γίνει στη χώρα και να αθωωθεί η παράταξη της Δεξιάς για τα λάθη της, ακόμη και για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Ο δωσιλογισμός παρουσιάζεται σαν μια αναγκαστική και αμυντική αντίδραση των εθνικοφρόνων της εποχής στην απειλή της Αριστεράς. Τη δικτατορία την έφερε η οχλοκρατία που επικρατούσε στη χώρα με ευθύνη της Αριστεράς και των συνοδοιπόρων της στην περιοχή του Κέντρου. Η συνέπεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Τη μέθοδο της παραχάραξης τη χρησιμοποιεί όμως η Δεξιά και για πολύ πρόσφατα γεγονότα, το αποτύπωμα των οποίων στα μυαλά μας δεν έχει ξεθωριάσει, οπότε είναι πολύ εύκολο να αποκρουστεί κάθε επιχείρημα που βιάζει την πραγματικότητα. Προσφάτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ξερόλικο ύφος του εκσφενδόνισε μια χοντράδα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι για την κατάρρευση της οικονομίας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έταζε στους πάντες τα πάντα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα μνημόνια. Θέλεις να είσαι επιεικής και ψάχνεις να βρεις ελαφρυντικά. Μάλλον του ξέφυγε του ανθρώπου. Γυρίζει την Ελλάδα, δίνει συνεντεύξεις καθημερινώς, εκφωνεί λόγους, χαριεντίζεται με τους αυθορμήτως προσερχόμενους οπαδούς του, είναι λογικό να κάνει ένα λάθος, να μπερδευτεί, βρε αδερφέ. Συνυπολογίστε επίσης ότι όταν μιλάει εκτός κειμένου εκτοξεύει διαμαντάκια άλλοτε με θύμα την Ιστορία, άλλοτε με θύμα τη γλώσσα και ως καλοπροαίρετοι θα τον συγχωρήσετε. Αλλωστε πολλοί ηγέτες κάνουν γκάφες. Ο Μπάιντεν, για παράδειγμα, μέρα παρά μέρα γκελάρει.

Ελα όμως που ο κ. Μητσοτάκης είναι υπότροπος. Το έχει ξαναπεί αυτό το… αριστούργημα δολιοφθοράς της ιστορικής αλήθειας. Και λες τώρα: Βλαξ δεν είναι. Ξεχασιάρης δεν είναι. Εν ενεργεία πολιτικός ήταν. Θέσεις ευθύνης είχε. Γιατί ξεστομίζει αυτή την ανοησία, ενώ ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνούσε, ενώ ξέρει ότι το πρώτο Μνημόνιο το έφερε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δεν το ψήφισε όχι γιατί διαφωνούσε με τους στόχους του, αλλά γιατί ήθελε άλλο μείγμα μέτρων, ενώ ξέρει ότι το δεύτερο Μνημόνιο το έφεραν και το εφάρμοσαν το κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ με αυτόν σε επιτελική θέση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Τα ξέρει όλα αυτά και μάλιστα πολύ καλά. Ηταν ενήλικος, στη μαχόμενη πολιτική και όχι βρέφος έξι μηνών και πολιτικός κρατούμενος (για να θυμηθούμε μια άλλη ατάκα του κι αυτή εκτός χειρογράφου).

Η Δεξιά δαιμονοποιεί τους πολιτικούς αντιπάλους της για να εξαγνιστεί η ίδια και για να τρομάξει τους πολίτες για το κακό που θα πάθουν αν τους εμπιστευθούν. Στο μακρινό παρελθόν το ΚΚΕ, στη Μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο της κρίσης τον ΣΥΡΙΖΑ, αύριο ποιος ξέρει. Απορώ πάντως που οι εγκέφαλοι της επικοινωνίας της Δεξιάς δεν έχουν αναθέσει σε… ιστορικούς να ψάξουν και να βρουν τη συμβολή της παράταξης στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας και να αναδείξουν με… αδιάσειστα ντοκουμέντα τον προδοτικό ρόλο των αριστερών στην άλωση της Πόλης, στην πτώση του Μεσολογγίου και στην καταστροφή των Ψαρών.

Ανάγωγα

Δεν καταλάβατε καλά, μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το 6,28 που είπε ο πρωθυπουργός για τη φέτα δεν είναι για το κιλό, αλλά για το μισόκιλο. Μάλιστα. Τα αυτάκια μας έχουν πρόβλημα. Αλλα είπε ο κ. Μητσοτάκης, άλλα ακούσαμε. Το 6,28 είναι για το κοντέρ που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να μετράει τις επιδόσεις της στην εξαπάτηση του κόσμου. Εχει δρόμο μέχρι να φτάσει στο άριστα δέκα. Πάντως βαδίζει καλά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Αριστερά στην άλωση της Πόλης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας