Το 2020, μετά τον «Ιανό» στην Καρδίτσα που είχε αφήσει τότε πίσω του 4 νεκρούς, διατέθηκε 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 400 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, το 2021 είχαν ολοκληρωθεί έργα 530 εκατ. ευρώ και -υποτίθεται- ξεκινούσαν νέα έργα 141,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια. Ο ίδιος ο κ. Αγοραστός στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, σε ανάρτησή του, ανέφερε πως «δρομολογείται από την Περιφέρεια Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας σε Καρποχώρι, Αγιο Θεόδωρο και Γοργοβίτες». Πρόκειται βέβαια για χωριά που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Τρία χρόνια μετά τον «Ιανό» και τα κρίσιμα έργα ακόμα «δρομολογούνται». Προφανώς εκτροχιάστηκαν. Εν τω μεταξύ, σε ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε στις 23 Απριλίου 2023 προβλέπονται για την Περιφέρεια Θεσσαλίας άλλα 9,3 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και 2,9 εκατ. για διαφήμιση και προβολή!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας