Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που αφορά περίπου 580.000 εργαζόμενους. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι από το 2019 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί πάνω από 20%.
Λογιστικά αυτό είναι αλήθεια. Ποια είναι όμως η αλήθεια για το πραγματικό κόστος εργασίας -δηλαδή τις πραγματικές αμοιβές- όπως το μετρά η Eurostat; Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, το ονομαστικό ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε μόλις κατά 1,8% σε σχέση με το 2021, οπότε μάλιστα είχε μειωθεί κατά -1,3% σε σχέση με το 2020. Στην ευρωζώνη των 20 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 5,1%.
Αυτό εξηγεί ίσως γιατί οι Έλληνες μισθωτοί δεν έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κυβερνητική γενναιοδωρία...
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας