Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.4° 14.6°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 14.6°
3 BF
83%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 15.0°
3 BF
79%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
75%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
1 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
51%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
75%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
77%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.0° 13.8°
2 BF
76%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
2 BF
82%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

Κύριε Γεραπετρίτη, κάνατε αναπάντητη στον Μένιο Φουρθιώτη;

Ήταν σε συζήτηση στη Βουλή για τη λίστα Πέτσα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρωτούσε κατά πρόσωπο τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αν γνώριζε τον Μένιο Φουρθιώτη: «Με ποια κριτήρια αναγγείλατε ότι θα δώσετε χρήματα ακόμα και στον Φουρθιώτη; Στον κύριο Φουρθιώτη δώσατε χρήματα κύριε Γεραπετρίτη, γιατί; Είχατε κάποια ιδιαίτερη επικοινωνία μαζί του, τον γνωρίζατε; Δώστε μία απάντηση σε αυτό γιατί πολλοί λένε στην κυβέρνηση ότι "δεν είχαμε εμείς επαφές με τον Φουρθιώτη, ο κ. Γεραπετρίτης είχε". Σας δίνω μία ευκαιρία να δώσετε απαντήσεις».

Δεν απάντησε φυσικά ο κ. Γεραπετρίτης, απάντησε όμως ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης. Στις 21 Ιανουαρίου έγραψε στο facebook: «Κύριε Τσίπρα σύντομα θα σας λυθεί η απορία... θα μπορούσατε να ρωτήσετε εμένα για την απορία σας και θα μπορούσα να σας απαντήσω και να σας αποδείξω με αποδείξεις εάν με γνωρίζει κάποιος ή όχι!!! Στην διάθεση σας».

Σήμερα λοιπόν ο Μένιος Φουρθιώτης αποκαλύπτει, με screenshot από το τηλέφωνό του που ανέβασε στα social media, μια σειρά από τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης, και τον Νίκο Ρωμανό, διευθυντή του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Γράφει, συγκεκριμένα: «Κύριε Τσίπρα περιμένω πρόσκληση σας για να απαντήσω εγώ ποιος και με ποιον γνωρίζεται... αρχίζω με αυτή την δημοσίευση και έρχονται και γραπτά μηνύματα».

Δεν ξέρουμε αν το screenshot είναι πραγματικό, ξέρει σίγουρα όμως ο κ. Γεραπετρίτης. Και πρέπει να απαντήσει αν μιλούσε καθημερινά με τον Μένιο Φουρθιώτη. Και τι τέλος πάντων έλεγαν. Και να απαντήσει και ο Νίκος Ρωμανός. Είναι αυτός ή πρόκειται για συνεπωνυμία και συνωνυμία;

Κι «έρχονται και γραπτά μηνύματα» διαμηνύει ο Μένιος. Η κυβέρνηση των αρίστων τι να λέει άραγε... 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κύριε Γεραπετρίτη, κάνατε αναπάντητη στον Μένιο Φουρθιώτη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας