Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη για ζητήματα τάξης και ασφάλειας, με αφορμή τη δολοφονική αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι. Ελπίζουμε ότι ο ίδιος θα φροντίσει ώστε και τα κρητικά γλέντια, στα οποία συχνά παρευρίσκεται η οικογένειά του, να σταματήσουν το άγριο αυτό και επικίνδυνο «έθιμο».
Οσο για την αστυνόμευση σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, θυμίζουμε στον αρχηγό της Ν.Δ. ότι οι αγαπημένες αστυνομικές επιχειρήσεις -σκούπα-, που είχε κάνει σημαία η κυβέρνηση Σαμαρά στην Αθήνα και στο Μενίδι, δεν απέδιδαν παρά ελάχιστα «ευρήματα».
Μικρό παράδειγμα: στις 21/10/2013 μέρα μεσημέρι στο Μενίδι οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με 200 αστυνομικούς και εισαγγελείς και αφού επί ώρες τρομοκρατήθηκαν γυναίκες και παιδιά στην περιοχή, σε σύνολο 230 Ρομά βρέθηκαν... 3 σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα. Η εγκληματικότητα δεν παλεύεται με «σκούπες», αλλά με κοινωνική μέριμνα, εκπαίδευση, απογκετοποίηση των φτωχών και κατανόηση.
Τα ίδια λέει εξάλλου και ο πρόεδρος Μακρόν!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας