Συνέχεια στην κόντρα με τον Στέφανο Κασσελάκη δίνει ο Άκης Σκέρτσος, καθώς από ό,τι φαίνεται δεν έχει τίποτα να απαντήσει στις επικρίσεις για το «μαργαριτάρι», που εκστόμισε ο ίδιος σε συνέντευξή του υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι οι Γερμανοί καταναλωτές μπορεί να αγοράζουν φθηνότερα από ό,τι οι πολίτες στην Ελλάδα, επειδή τα προϊόντα εκεί είναι κατώτερα.
Ο υπουργός Επικρατείας επανέρχεται στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απαντώντας το εξής: «Επιτέλους μετά από τόσες παρελκυστικές και ψευδείς ανακοινώσεις για φέτες και λάδια, Στέφανε Κασσελάκη αναγκαστήκατε να μιλήσετε πολύ αργά το βράδυ του Σαββάτου για την "ταμπακέρα", δηλαδή για τη δήλωση περιουσιακής σας κατάστασης που αρνείστε να καταθέσετε.
»Και πάλι, όμως, διαπράττετε ένα σοβαρό πολιτικό λάθος ξεχνώντας ποιος είστε και τι ρόλο υπηρετείτε. Ο πολιτικός ηγέτης ενός κόμματος που λέει ότι διεκδικεί την εξουσία και μάχεται για τη διαφάνεια -ακόμη κι αν έχει μόλις "προσγειωθεί" στην Ελλάδα και ξέρει ελάχιστα για αυτήν-, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από έκτακτες ρυθμίσεις μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα. Ούτε να συγχέει το "νόμιμο" με το "ηθικό". Οφείλει ο ίδιος να παράγει τον κανόνα και το παράδειγμα μέσα από τη δημόσια στάση του. Εσείς, δυστυχώς, κάνετε το αντίστροφο, επιχειρώντας καθημερινά να μετατρέψετε με τη δημόσια παρουσία σας την αρνητική εξαίρεση σε αρνητικό κανόνα».
Ο κ. Σκέρτσος κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές το πόθεν έσχες υποστηρίζοντας ότι μας αφορά άμεσα «τα περιουσιακά σας στοιχεία από τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πανάκριβα σπίτια ανά την Ελλάδα και τον κόσμο και τα οποία επιδεικνύετε προκλητικά σαν να είναι ο κανόνας. Αποκρύπτοντας, όμως, και το "πόθεν" και το "έσχες" τους. Εκτός από "πλακίτσα" δηλαδή, πουλάτε και "τρελίτσα". Όλα αυτά δεν είναι ο κανόνας και δεν εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία. Κύριε Κασσελάκη επιτέλους καταλάβετε ότι είστε πολιτικό πρόσωπο και όχι ουρανοκατέβατος influencer των κοινωνικών δικτύων με αδήλωτους πόρους».
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως από την δική του περιουσιακή κατάσταση προκύπτει πως ,«από το 2019 έως σήμερα έχω απωλέσει τα 2/3 των καταθέσεών μου λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική, σας καλώ να πράξετε το πολιτικά αυτονόητο και έντιμο».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας