Στο διαφημιστικό παιχνίδι των δήθεν κυβερνητικών παρεμβάσεων κατά της ακρίβειας και υπέρ της αύξησης των εισοδημάτων, καθώς και για την πάταξη της εγκληματικότητας, επιδόθηκε στη διάρκεια συνέντευξης του, το πρωί του Σαββάτου, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Παύλος Μαρινάκης, με το βλέμμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Για άλλη μία φορά, αναφέρθηκε στα περιβόητα και με μηδαμινά αποτελέσματα στο πορτοφόλι του καταναλωτή, καλάθια, στην αύξηση του κατώτατου μισθού - πάντα με την παραπλανητική αναφορά στο μεικτό ποσό και όχι σε αυτό που καταλήγει στον εργαζόμενο - με τους ίδιους τους πολίτες να δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τα ψίχουλα που μοίρασε η κυβέρνηση, αλλά και στη διενέργεια ελέγχων στην αγορά και στην επιβολή δήθεν σημαντικών προστίμων.
Στις ενστάσεις των δημοσιογράφων για τον μαγικό κόσμο που παρουσίαζε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε μεν αστοχίες, αλλά συνέχισε με ανάλογα έωλα επιχειρήματα: «...σε μια πολύ ωραία συζήτηση που είχα στους Δελφούς με συνάδελφό σας, της απαρίθμησα 15 μεταρρυθμίσεις που έγιναν τις τελευταίες 15 μέρες. Για παράδειγμα, ο κατώτατος μισθός, το ρεύμα που μειώθηκε στα προ κρίσης επίπεδα, ο δικαστικός χάρτης που μειώνει κατά 450 μέρες τον χρόνο που ένας πολίτης θα βρει το δίκιο του σε μια αστική δίκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» που μαζί με το «Σπίτι μου» δίνει τη δυνατότητα σε νέα ζευγάρια, αλλά και σε υπόλοιπο κόσμο να βρει φθηνότερη στέγη».
Κληθείς πάντως να σχολιάσει τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος είδε ότι με τους θαυματοποιούς δεν βρήκε άκρη. Αυτοί οι οποίοι θα περπατούσαν στο νερό, θα έκαναν το ψάρι κρέας, θα διέγραφαν χρέη, τελείωσαν».
Για τις ευρωεκλογές, με αφορμή το αίτημα Κασσελάκη και για εθνικές κάλπες, αλλά και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., κατά την οποία έθεσε θέμα σταθερότητας, ο κ. Μαρινάκης, ξεχνώντας προς στιγμήν τα ψηφίσματα του ίδιου ευρωπαϊκού φορέα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, την ελευθερία του Τύπου και το έγκλημα των Τεμπών, εδέησε να παραδεχθεί ότι «στην Ευρωβουλή ψηφίζονται περίπου το 90% των νόμων που επηρεάζουν τη χώρα μας. Από τη μία πλευρά, έχουμε μια Ν.Δ. που προσπαθεί, δια του Πρωθυπουργού, δια της Κυβέρνησης, να φέρει χρήματα στην Ελλάδα -απόδειξη τα πάνω από 40 δισ. για την πανδημία, τα 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα που δίνονται σε φυσικές καταστροφές που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Και από την άλλη πλευρά, έχουμε κόμματα, τα οποία έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν ένα ψήφισμα και να εισηγηθούν μάλιστα και το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης της χώρας και πριν από λίγες μέρες να μην υπερψηφίσουν στη Βουλή ακόμα και τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου».
Όσο για τις δημοσκοπήσεις που φέρουν οκτώ στους 10 ερωτώμενους να θεωρούν ότι υπάρχει συγκάλυψη στην περίπτωση των Τεμπών και περίπου επτά στους 10 να νιώθουν ανασφάλεια με το θέμα της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και του bullying στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ψέλλισε τη γνωστή καραμέλα ότι «η Δικαιοσύνη αποδίδεται στα δικαστήρια από τους ανακριτές και από τους εισαγγελείς, ούτε στα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε στα πολιτικά γραφεία, ούτε στα κομματικά γραφεία. Αυτό λέμε από την αρχή. Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Εμείς θέλουμε να γίνει σαφές το εξής: Κανείς δεν είναι αθώος, επειδή έχει την οποιαδήποτε ιδιότητα, αλλά και κανείς δεν είναι ένοχος, επειδή το λέει ο οποιοσδήποτε πέραν της Δικαιοσύνης». Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης επέλεξε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, με τη μνήμη του ασθενή για ανάλογη αν όχι χειρότερη ψηφοθηρική εκμετάλλευση άλλων τραγωδιών (βλ. Μάτι): «Από την άλλη πλευρά, έχουμε μια Αντιπολίτευση που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να κάνουν καμπάνια στα ονόματα νεκρών. Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Περιμένουμε, λοιπόν, τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε όλα τα επιμέρους ζητήματα. Μέχρι σήμερα, καμία από τις αιτιάσεις δεν έχει αποδειχθεί από κανέναν από τη Δικαιοσύνη, επίσημο επίσημο πραγματογνώμονα ή και οτιδήποτε άλλο. Αλλά, όλα θα τα λύσει η Δικαιοσύνη».
Για την εγκληματικότητα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην τραγωδία των Αγίων Αναργύρων, χωρίς φυσικά να κατονομάσει το έγκλημα ως γυναικοκτονία: «Να μιλάμε με στοιχεία και να μην μιλάμε στον αέρα. Και με αφορμή και την τραγική υπόθεση των Αγίων Αναργύρων, ξέρετε πόσες είναι οι συλλήψεις μόνο που έχουν γίνει από 1η έως 15 Απριλίου για τέτοια περιστατικά στη χώρα μας; Μιλάμε μόνο για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας που φτάνουν μέχρι και πιο ακραία περιστατικά», δήλωσε με περισσή υποκρισία, φροντίζοντας να τραβήξει γραμμή λήθης στην κατάσταση και στα όσα έκαναν ή κυρίως ΔΕΝ έκαναν οι αρχές πριν από εκείνη τη μέρα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας