Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Από το Athens Pride του 2018
Από το Athens Pride του 2018 στην Πλατεία Συντάγματος | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Άκυρο» από κυβέρνηση στην πρόταση Ιερώνυμου για δημοψήφισμα

Το Μαξίμου επισπεύδει την κατάθεση του επικείμενου ν/σ, ενώ βάζει «πάγο» στα περί δημοψηφίσματος, το οποίο θέλει ο αρχιεπίσκοπος

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται τελικά να γίνει γνωστό το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκειμένου οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσουν να ζημιώνουν την εικόνα της.  

Στο μεταξύ ξέσπασε νέος «πονοκέφαλος» για το Μαξίμου ύστερα από τις σημερινές ρατσιστικές δηλώσεις του Ιερώνυμου, ο οποίος παρέπεμψε μεν στην σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας την Τρίτη αλλά είπε: «Γιατί να μη γίνει ένα Δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έριξε «άκυρο» στον αρχιεπίσκοπο τονίζοντας πως «τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεγκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά» πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ. Βέβαια έσπευσε να διαβεβαιώσει για τον απόλυτο σεβασμό της κυβέρνησης στην Εκκλησία και όλες τις απόψεις.

Νωρίτερα, o πρωθυπουργός επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomerg την επίσπευση των διαδικασιών λέγοντας ότι σχέδιο νόμου «θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

Τέλος, ισχυρίστηκε χαρακτήρισε «υγιή» διάλογο το ρήγμα, που έχει προκληθεί στη δεξιά παράταξη. «Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα. Και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Άκυρο» από κυβέρνηση στην πρόταση Ιερώνυμου για δημοψήφισμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας