Κατά τις κυβερνητικές πηγές, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο ταξίδι του ο Κυρ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Το πρωί ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, ενώ στις 16.00 θα έχει συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», και αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg.
Στο μεταξύ, στο εσωτερικό της χώρας και ειδικότερα στο εσωκομματικό πεδίο, στο μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν στη μεταστροφή ορισμένων βουλευτών της Ν.Δ., όπως αυτή του Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος δεν ήταν θετικός προς το επικείμενο νομοσχέδιο, αλλά τώρα, μετά τα διήμερα σεμινάρια πολιτικού «μασάζ» στην Πειραιώς, δήλωσε ότι θα το υπερψηφίσει. Μια δεύτερη μεταστροφή είναι εκείνη της Τζίνας Οικονόμου, η οποία μπαίνοντας στο σεμινάριο διατύπωσε τη διαφωνία της «με την υιοθεσία», όμως στη συνέχεια επίσης δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη ρύθμιση.
Ωστόσο ανυποχώρητοι εξακολουθούν να εμφανίζονται πολλοί από τους διαφωνούντες «γαλάζιους» βουλευτές, οι οποίοι εμμένουν στην αντίθεσή τους προς το νομοσχέδιο, όπως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος -ο οποίος βγαίνοντας από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. μετά το σεμινάριο δήλωσε ότι «η άποψή μου είναι γνωστή. Δεν αλλάζω απόψεις με την ευκολία που κάποιοι αλλάζουν πουκάμισα»- ή όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ουσιαστικά λειτούργησε ως βασικός εισηγητής των διαφωνούντων στο δεύτερο σεμινάριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Θ. Πλεύρης θύμισε ότι το 2018 η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε ψηφίσει τη ρύθμιση για την αναδοχή, κάνοντας λόγο για σημερινή αλλαγή θέσης από την πλευρά του κόμματός του. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι διατυπώθηκαν ενστάσεις στο σεμινάριο, αλλά υπήρξαν και άλλοι που εξακολουθούν να αντιτίθενται, οι οποίοι όμως δεν μίλησαν.
Την ίδια ώρα από τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια επιχειρείται να ασκηθεί έντονη πίεση στους διαφωνούντες βουλευτές, με άλλες πληροφορίες να λένε ότι τους διαμηνύθηκε από το μέγαρο Μαξίμου να μη βγαίνουν στα κανάλια να διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο επικείμενο νομοσχέδιο. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ανοιχτή σύγκρουση Μητσοτάκη - Σαμαρά συνεχίζεται και μια επόμενη πράξη της σύγκρουσης αυτής αναμένεται να αποτελέσει η ομιλία που έχει προαναγγείλει ο πρώην πρωθυπουργός ότι θα κάνει στη Βουλή (δηλώνοντας ότι θα τοποθετηθεί για το ζήτημα εκεί «όταν έρθει η ώρα»), εκτός αν κάτι μεσολαβήσει και η συνέχεια δοθεί νωρίτερα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας