Υπενθυμίζουμε εδώ τα ευρήματα της έρευνας της Opinion Poll για το Action24, όπου το 40,2% των ερωτηθέντων δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 29,8% δηλώνει «λίγο» ικανοποιημένο. Tην ίδια ώρα η αποκαλυπτική δημοσιοποίηση από κυβερνητικά στελέχη κατ’ ιδίαν συζητήσεων, που γίνονται στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ενώ οι απολύτως αντικρουόμενες δηλώσεις από επίσημα κυβερνητικά χείλη για κεντρικά ζητήματα της επικαιρότητας, που βλέπουμε να καταγράφονται, επιτείνουν την εικόνα ξεκούρδιστης μπάντας που εκπέμπει η κυβέρνηση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ποντάρει στο γεγονός ότι τη φθορά της κυβέρνησής του δεν υπάρχει άλλος ισχυρός πόλος απέναντι στη Ν.Δ. για να την εισπράξει και με αυτόν τον αέρα της πολιτικής κυριαρχίας του κόμματός του επιδιώκει την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο (με δεδομένη την απουσία του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είναι βουλευτής) και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Σε αυτό το πλαίσιο προσέρχεται την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί για τη Θεσσαλία, τον Εβρο και την κλιματική κρίση, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής περί ενημέρωσης του Κοινοβουλίου, μέσω ανακοινώσεων ή δηλώσεων ενώπιόν του, για σοβαρές δημόσιες υποθέσεις.
Στο μεταξύ, σήμερα στις 18.30 συνεδριάζει στην Πειραιώς η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., προκειμένου να εκλέξει την Μαρία Συρεγγέλα νέα γραμματέα της, στη θέση του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος έως τώρα διατηρούσε τόσο τη θέση αυτή όσο και εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου και ως εκ τούτου τώρα μένει στα καθήκοντα που ασκεί στη δεύτερη. Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κλείσει και το ανοιχτό μέτωπο της κριτικής που όλο αυτό το διάστημα ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης δέχεται για μη διαχωρισμό του κόμματος από την κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ξέρω ότι η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι τα μέτρα προσωρινού και επιδοματικού χαρακτήρα. Είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμα και απαραίτητα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας για συγκράτηση των τιμών στα ράφια». Το ζήτημα της ακρίβειας είναι αυτή τη στιγμή το υπ’ αριθμόν ένα θέμα που προκαλεί πίεση στην κυβέρνηση και βέβαια της προκαλεί και φθορά. Εξ ου και ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπό την πίεση αυτή, στρέφεται στην πολιτική των επιδομάτων, ενώ προσπαθεί να δείξει ότι επιχειρεί να το αντιμετωπίσει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας