Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ακραιφνώς πολιτική κίνηση» ο οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας

Ηχηρή απάντηση στα σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης» έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ιστορική παρένθεση θα αποτελέσει -σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση- το αφήγημα και η εποχή «των κύκλων της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», καθώς, από τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση εντός και εκτός συνόρων με τις δυνάμεις που επιδιώκουν συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, «νικητές θα βγουν οι δυνάμεις της εργασίας, στην Ελλάδα, στη Μεσόγειο γενικότερα και στην Ευρώπη».

Στη διάρκεια συνέντευξής του στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5», έγινε αναφορά στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.», που αναφερόταν στις κρυφές τρύπες (ανύπαρκτο πλεόνασμα, αυξήσεις ΔΕΗ, παραλείψεις στο νέο ΕΣΠΑ) που άφησαν πριν αποχωρήσουν από την εξουσία τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης.

«Ολα αυτά αποτελούν δυσκολίες για τη σημερινή κυβέρνηση, στον βαθμό που, όχι μόνο δεν υπάρχει η ελάχιστη κατανόηση από την πλευρά των “εταίρων-δανειστών”, αλλά χρησιμοποιούν όλα αυτά τα στοιχεία -που ενδεχομένως τα γνώριζαν πριν από εμάς- ως όπλα, σε μια φάση που υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια αλλαγής της περιοριστικής πολιτικής», τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Σφίγγουν τη στρόφιγγα περαιτέρω», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για μια «ακραιφνώς πολιτική κίνηση, αντιαριστερή, αντικοινωνική. Τη στιγμή που και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι χωρίς ρευστότητα η Ε.Ε. θα αποτύχει και θα χρεοκοπήσει. Να επισημάνουμε ότι οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι, που γνώριζαν τα πραγματικά δεδομένα, είχαν συμφωνήσει αυτήν τη δίμηνη παράταση, ξέροντας απολύτως ότι δεν θα είναι στο τιμόνι της χώρας και είχαν διαμορφώσει το περίφημο σενάριο της παρένθεσης».

Ο κ. Βούτσης σχολίασε την προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας ως μορφή πολιτικής πίεσης από στενούς κύκλους, γερμανικής έμπνευσης, που θέλουν να διαμορφώσουν μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων και εσωτερικής εκμετάλλευσης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ακραιφνώς πολιτική κίνηση» ο οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας