Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Δημήτρης Καμμένος. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπολύει «πυρά» κατά των Δημ. Παπαδημούλη, Πάνου Σκουρλέτη και Μ. Μπαλαούρα με αφορμή το «Μακεδονικό» και την κριτική που δέχεται ο ίδιος και το κόμμα του για τη στάση που έχει κρατήσει.
Ο Δημήτρης Καμμένος σημείωσε (ΣΚΑΪ) πως οι ΑΝ.ΕΛΛ. απαιτούν σεβασμό από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισαν ακροδεξιούς τους βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος.
Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στις δηλώσεις βουλευτών και μελών των ΣΥΡΙΖΑ κατά των ΑΝ.ΕΛΛ. τόνισε: «Δεν φτάσαμε στη ζωή μας εδώ πέρα για να μας κάνει κριτική ο Μπαλαούρας. Που θα ήταν ο κ. Μπαλαούρας χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες;». Ο κ. Καμμένος συνέχισε λέγοντας: «μας κάνει κριτική ο Σκουρλέτης γιατί πήγαμε στο συλλαλητήριο ενώ εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην πιάνουν στο στόμα τους τον Πάνο Καμμένο. Ο Πάνος είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος και δεν θα φύγει από την κυβέρνηση».
Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. επιτέθηκε προσωπικά και κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σημειώνοντας: « Ο κ. Παπαδημούλης προέβη σε πολιτικό χαφιεδισμό. Έβγαλε τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φωτογραφίες και τους έστειλε στους Ευρωπαίους.
Προσωπικά εχθές με χαρακτήρισε ακροδεξιό. Αν είμαι ακροδεξιός επειδή κάνω τον σταυρό μου και συμμετέχω σε συλλαλητήρια και δεν κάνω παρέα με ακροαριστερούς και δεν μου αρέσει που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ας είναι. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πατροναριστούμε. Αν δεν μας θέλουν επειδή είμαστε δεξιοί ας πάνε με την Φώφη. Κακώς μιλούν κάποιοι έτσι για τους ΑΝ.ΕΛΛ. που τρία χρόνια με 9 βουλευτές δίνουν βήμα στην κυβέρνηση. Όταν είσαι με κάποιον στο ίδιο τραίνο δεν γίνεται να κάνεις μαθήματα. Ποιος είναι αυτός με την αριστερή κελεμπία που θα μας κάνει μάθημα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε συνεργάτες και απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας. Ακόμη κι αν γίνω υπουργός δεν θα σταματήσω να αντιδρώ. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση προς πείσμα όλων, εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών της κυβέρνησης».
Σε ερώτηση για το εάν οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα ρίξουν την κυβέρνηση λόγω των μεγάλων διαφορών που έχουν σε σημαντικά ζητήματα ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Εμείς περιμένουμε να έρθει η 30η Αυγούστου και να τελειώσουμε με όσα έχει περάσει ο ελληνικός λαός. Ζητάμε λίγη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στους ΑΝ.ΕΛΛ.».
Σε ερώτηση για το όνομα των Σκοπίων τόνισε πως σε οποιαδήποτε πρόταση με όνομα Μακεδονία δεν θα ψηφιστεί τουλάχιστον από τον ίδιο προσωπικά.
Ενόχληση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ
Για υπέρβαση των ορίων και ερωτήματα που προκαλούν οι επιθέσεις του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ., Δημήτρη Καμμένου, κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Συγκεκριμένα τονίζουν ότι «οι συστηματικές επιθέσεις του βουλευτή Δημ. Καμμένου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, υπερβαίνουν τα όρια, προκαλούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων».
Θ. Παπαχριστόπουλος: Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο
Στο μεταξύ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, εξέφρασε την αντίθεσή του στα συλλαλητήρια. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν εγκρίνει τα συλλαλητήρια και υπογράμμισε: «Ούτε πήγα στο συλλαλητήριο, ούτε θα πάω, γιατί πιστεύω ότι τα εθνικά θέματα δεν λύνονται με συναίσθημα, λύνονται με λογική».
Ερωτηθείς αν έρθει όνομα «Μακεδονία» στην Βουλή τι θα πράξει, σημείωσε: «εμείς στα τρία χρόνια έχουμε σεβαστεί και είμαστε αρραγής. Σεβόμαστε όλοι τον πρόεδρο του κόμματος που λέγετε Πάνος Καμμένος. Ποτέ κανένας δεν αγνόησε πρότασή του».
«Αδειάζει» τον Δημ. Καμμένο ο Παν. Σγουρίδης
Χθες, απευθυνόμενος σε όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική στη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. για το «Μακεδονικό», ο Δημ. Καμμένος υποστήριξε: «Εμείς δεν κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε με τον Ρουβίκωνα και δεν πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια, ούτε υποδεχόμαστε τον Κουφοντίνα έξω από τη φυλακή».
Ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, έσπευσε να ξεκαθαρίσει (ΑΝΤ1) πως «οι απόψεις του Δημήτρη Καμμένου δεν εκφράζουν τους ΑΝ.ΕΛΛ.», αδειάζοντας ανοιχτά τον συνάδελφό του.
Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, έχοντας υπόψη πως θα πρέπει να διατηρήσει τις λεπτές ισορροπίες, συγκαλεί σε κοινή συνεδρίαση την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 14:00, στα γραφεία του Κινήματος.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας