Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
penteli fotia patima xalandri
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Απολογηθείτε κ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα από τις διακοπές του και θα επισκεφθεί, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, τα καμένα στην Πεντέλη. Κατόπιν εορτής και -το κυριότερο- κατόπιν καταστροφής. Θα δούμε αν έχει τη δύναμη να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα ή θα επιχειρήσει ακόμη ένα επικοινωνιακό σόου.

Στην περίπτωση που θέλει να δει κατάματα την πραγματικότητα οφείλει να μη σταθεί στην Πεντέλη, αλλά να πάει σε όλες τις καμένες περιοχές. Να σταθεί μπροστά στους πολίτες που επλήγησαν. Να μετρήσει την καταστροφή που προκλήθηκε και να απαντήσει στις αγωνίες τους και στις αγωνίες όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου και γενικότερα της χώρας.

Να πει τι έφταιξε και η φωτιά έφτασε στον αστικό οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας. Να πει τι δεν δουλεύει καλά και η φωτιά έκαιγε έναν ολόκληρο μήνα στις Σέρρες μέχρι να τη σβήσει η βροχή. Να πει τι θα κάνει ως πρωθυπουργός και ως κυβέρνηση καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ως Αττική και ως χώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε έστω και ένα δένδρο.

Να πει ακόμη γιατί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτασσε τη συνεργασία όλων των αρμοδίων και κυρίως της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ ως πρωθυπουργός άφησε τη Δασική Υπηρεσία όπως τη βρήκε.

Να πει ακόμη γι’ αυτό που αποκαλύπτουμε σήμερα στο βασικό θέμα της εφημερίδας μας: ότι οι προσλήψεις, οι όποιες προσλήψεις, στα Δασαρχεία της χώρας έγιναν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, δηλαδή στην κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου, ενώ τέλη Ιουλίου αποφασίστηκε η «Σύσταση υποστηρικτικών ομάδων διαχείρισης δασικών πυρκαγιών μεγάλης έκτασης».

Ο κ. πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έχουν κρυφτεί πίσω από την κλιματική κρίση για να δικαιολογήσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές που δεν καταφέρνουν να ελέγξουν με αποτέλεσμα να συμβαίνει αυτό που βιώνουμε κάθε χρόνο.

Η κλιματική κρίση λοιπόν. Να συμφωνήσουμε κατ’ αρχάς στην ύπαρξή της. Δεν τους είπε κανένας πως κάθε καταστροφή από πυρκαγιές επιταχύνει αυτήν την κρίση κατά δεκαετίες. Δεν τους είπε κανένας πως για να αντιμετωπίσεις αυτή την κρίση δεν πρέπει να έχεις καταστροφές σαν αυτή της Εύβοιας, του δάσους της Δαδιάς, των Σερρών, της Αττικής κ.λπ. Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της κλιματικής κρίσης αν όχι η κυβέρνησή τους;

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απολογηθείτε κ. Μητσοτάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας