Σε νέα αξιολόγηση των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών των απομακρυσμένων και άγονων περιοχών θα προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει το κόστος τους στο δημόσιο ταμείο, που υπολογίζεται σήμερα στα 45 εκατ. ευρώ ετησίως.
Απαντώντας σε σχετική, επίκαιρη ερώτηση της Ν.Δ. χθες το πρωί στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε σε «ρουσφέτια» που εκτόξευαν στα ύψη τα κόστη, εξηγώντας πως οι αεροπορικές γραμμές του εσωτερικού σε αρκετές περιπτώσεις επιδοτούνταν με διπλάσια ή ακόμη και με τριπλάσια ποσά συγκριτικά με το κόστος των εισιτηρίων προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
«Είναι το δρομολόγιο Αθήνα-Ζάκυνθος άγονη γραμμή;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας πως το κράτος πληρώνει ακόμη και στην περίπτωση που το αεροπλάνο είναι άδειο.
Καταλήγοντας ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε πως προσεχώς θα καθιερωθούν κριτήρια, όπως π.χ. η εποχικότητα, ο διαχωρισμός των επιβατών αλλά και η χιλιομετρική απόσταση, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως δεν πρόκειται να εμφανιστεί πρόβλημα στις πτήσεις των απομακρυσμένων περιοχών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας