«Ναι» στις αμυντικές δαπάνες θα ψηφίσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την επικείμενη ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2024.
«Ανακοινώσαμε την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ψηφίσουμε "ναι" στις αμυντικές δαπάνες, στην αποψινή ψηφοφορία», ανέφερε ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
«Η απόφαση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να θωρακίζεται, οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ισχυρές, ότι πρέπει να υπάρξει υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και στήριξη της αμυντικής εγχώριας βιομηχανίας», είπε ο Τομεάρχης 'Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της αμυντικής θωράκισης της χώρας, το κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας στις συμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν, όπως στη σύμβαση για το εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα, τη σύμβαση για τα έξι Rafale αλλά και τη σύμβαση για τα αμφίβια οχήματα που δεν χωρούσαν καν να μπουν στα πλοία. Ομοίως θα επιμείνουμε στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».
Ο Τομεάρχης 'Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη χθεσινή ομιλία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια, σχολιάζοντας ότι «καλώς ανακοίνωσε την επανεξέταση από την αρχή, από μηδενική βάση, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να δούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά, με ποια σειρά πρέπει να τα πάρουμε, σε σχέση και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». ‘Αλλωστε, είπε ο κ. Αποστολάκης, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και άρα αυτή η εξέλιξη πρέπει να συμπεριληφθεί στις αναλύσεις και τις αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας