Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 14.5°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 14.9°
1 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 15.5°
1 BF
68%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
76%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
52%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
90%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
80%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
82%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
69%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Αβάσιμες οι φήμες για υποψηφιότητα Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία | EUROKINISSI

«Ούτε διαλύεται, ούτε αφομοιώνεται» η ΔΗΜΑΡ

Στη σκιά της έντονης φημολογίας και των σεναρίων (που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά και οργισμένα από την Αγίου Κωνσταντίνου) περί αυτοδιάλυσης και προσχώρησης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες το απόγευμα -με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις- η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, απορρίπτοντας εκ νέου και επίσημα κάθε σκέψη και πρόταση που αναφέρεται σε τερματισμό της αυτόνομης λειτουργίας ή διάχυσης σε άλλο πολιτικό σχηματισμό.

«Η ΔΗΜΑΡ ούτε διαλύεται ούτε αφομοιώνεται από κάποιο άλλο κόμμα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Φώτης Κουβέλης μέσω της εισήγησής του, ενώ το πρωί, σε συνέντευξη που παραχώρησε, είχε χαρακτηρίσει τα επίμαχα δημοσιεύματα «αποκυήματα πολιτικής φαντασίας».

«Εχουμε αποφασίσει ότι η πολιτική και οργανωτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη. Κατά συνέπεια, οι όποιες επιλογές μας και ειδικά η εκλογική μας τακτική είναι ζήτημα που προϋποθέτει την ύπαρξη της αυτοτέλειας, την οποία δεν έχουμε αποφασίσει να εκχωρήσουμε και δεν θα την εκχωρήσουμε», τόνισε καθησυχαστικά, απευθυνόμενος σε κορυφαία στελέχη και βουλευτές. Πάντως, η Αγίου Κωνσταντίνου εξακολουθεί να επιθυμεί και να εργάζεται για τη συγκρότηση της προοδευτικής διακυβέρνησης με προγραμματικά κριτήρια, με ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους, ζήτημα για το οποίο ενημέρωσε το Σώμα ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή, επιβεβαιώθηκε ομόφωνα από τα μέλη των δύο οργάνων η απόφαση του συνεδρίου για καταψήφιση της κυβερνητικής πρότασης και στις τρεις ψηφοφορίες και εν προκειμένω της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, με το επιχείρημα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία. Ως εκ τούτου, και οι 10 βουλευτές θα ψηφίσουν ομόφωνα αρνητικά, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τον στόχο της δικομματικής για τους 180.

Για το ίδιο θέμα και πιο συγκεκριμένα για τα σενάρια που διακινήθηκαν από ορισμένους κύκλους ότι ο Φώτης Κουβέλης μπορεί να προτεινόταν στην τρίτη ψηφοφορία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και δεν έχει καμία βάση η εν λόγω πληροφορία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ούτε διαλύεται, ούτε αφομοιώνεται» η ΔΗΜΑΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας