Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 14.5°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 14.9°
1 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 15.5°
1 BF
68%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
76%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
52%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
90%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
80%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
82%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
69%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
| EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόταση ενοποίησης κοινοβουλευτικών ομάδων

Τη διεύρυνση της συνεργασίας τους αναζητούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, στο πλαίσιο ενός διαλόγου που ήδη έχει ξεκινήσει και των προοπτικών σύγκλισης που έχουν δημιουργηθεί ύστερα από το πρόσφατο συνέδριο του Ποταμιού. 

Κατά την άτυπη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατατέθηκε η θέση να προταθεί στο Ποτάμι μία ενδεχόμενη ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο πλευρών, καθώς και μία συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων που θα έχουν μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καθιστούσε τους δύο πιθανούς εταίρους ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, πηγές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνουν ότι μάλλον απορρίπτεται η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη περί «Κοινοβουλίου του Κέντρου». Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στην πρόταση Θεοδωράκη για «Κοινοβούλιο του Κέντρου» που θα αποτελεί το φόρουμ διαλόγου για την επανένωση του Κεντροαριστερού χώρου, αντιπρότεινε μια κοινή επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ποταμιού και όσων άλλων θέλουν να συμμετάσχουν και κάλεσε τα μέλη του Ποταμιού να πουν το «μεγάλο “ναι”, γιατί δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο». 

Ωστόσο, -σύμφωνα με πληροφορίες- το Ποτάμι δεν φαίνεται να συναινεί σε μία διμερή επιτροπή. 

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει αισιοδοξία για τις επιμέρους συζητήσεις, καθώς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αποκλείουν την πιθανότητα ακόμα και μίας εκλογικής σύμπραξης

Την προσεχή Κυριακή είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία θα τεθούν τα θέματα περαιτέρω σύγκλισης με το Ποτάμι. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση της την επόμενη εβδομάδα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρόταση ενοποίησης κοινοβουλευτικών ομάδων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας