Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Eφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης | EUROKINISSI

«Μου κάνει μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του ΠτΔ;»

Με το ερώτημα αυτό απάντησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το γεγονός πως δεν έδωσε το «παρών» στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης. «Είχα προσωπικούς λόγους» αν μπορούσα να παρευρεθώ «θα ψήφιζα», απάντησε ο τέως μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγα 24ωρα μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε πως η ανανέωση δεν θα έπρεπε να είναι ζήτημα ηλικιακού ρατσιστικού διλήμματος και σημείωσε πως θεωρεί το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου ανοιχτό.

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς εάν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ανοιχτό ο Β. Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε μία ευγενή άμιλλα με τον κύριο Μητσοτάκη και ναι θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Δεν θεωρώ το εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε outsider. Πλέον στις εκλογές υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως το εκλογικό σώμα το οποίο είναι συγκεκριμένο αλλά και τα εκλογικά κέντρα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναστραφεί». 

Αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχουν στον κ. Μητσοτάκη οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «δεν με ανησυχεί αυτό το γεγονός καθώς αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω το χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».

Πρόθεσή του να ψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης

Σχετικά με τη χθεσινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, την απουσία του και το εάν θεωρεί τον εαυτό του προσβεβλημένο από τα όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά Μητσοτάκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει δηλαδή μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο που είναι κάτω των 40 πέτυχε;» 

Ο τέως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, μεταξύ άλλων άσκησε έντονη κριτική στους Κ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη διότι «εφάρμοσαν τις πιο σκληρές πτυχές του μνημονίου» λέγοντας οτι «δεν θεωρεί μεταρρύθμιση το να απολύεις από το δημόσιο ή τις καθαρίστριες».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Μου κάνει μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του ΠτΔ;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας