Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 14.5°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 14.9°
1 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 15.5°
1 BF
68%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
76%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
52%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
90%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
80%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
82%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
69%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ν. Φίλης: Μέρος της αστυνομίας είναι διαβρωμένο από το ναζιστικό δηλητήριο

Πυρά από τον Νίκο Φίλη κατά της κυβέρνησης για τις επιθέσεις χρυσαυγιτών και την ανοχή που επιδεικνύει με την υιοθέτηση «ίσων αποστάσεων». Στο στόχαστρο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Είναι σαφές: η φασιστική βία δεν είναι μια απλή μορφή κοινωνικής βίας, είναι εγκληματική δραστηριότητα που ματοκύλησε την Ευρώπη το '39-'45 και τώρα ξανάρχεται να προκαλέσει νέα εγκλήματα».
 

«Η αστυνομία επί μέρες παρακολουθούσε αδρανής τις επιθέσεις των νεοναζί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν είχε κατορθώσει έναν φασίστα να οδηγήσει στον εισαγγελέα, αφήνοντάς τους ίδιους να ξεθαρρεύουν και τις δολοφονικές επιθέσεις να πολλαπλασιάζονται. Σε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες μάλιστα, οι αστυνομικοί γύριζαν την πλάτη σε κουκουλοφόρους. Είναι φανερό ότι ένα μέρος της αστυνομίας -δεν μιλώ φυσικά για ολόκληρη την ΕΛΑΣ- είναι διαβρωμένο από το ναζιστικό δηλητήριο. Το μαρτυράνε εξάλλου τα αποτελέσματα σε εκλογικά τμήματα το 2012 και 2015.

Αλλά υπάρχει κάτι χειρότερο. Κάποιος βρίσκεται πάνω από την αστυνομία! Η κυβέρνηση επί τέσσερις μέρες κρατούσε γραμμή «ίσων αποστάσεων» απέναντι στην οπλισμένη εγκληματική συμμορία των χρυσαυγιτών από τη μια πλευρά και τους αντιφασίστες διαδηλωτές από την άλλη. Τελείως άφωνη για μέρες η υπουργός Παιδείας, άφωνη και η υφυπουργός κα Μακρή στη Βουλή όταν της ζήτησα από την πρώτη στιγμή να πάρει θέση, το πήγε ακόμα χειρότερα ο έτερος υφυπουργός, κ. Συρίγος, με το… φταίνε οι αντιφασίστες διαδηλωτές!

Είναι η γνωστή θεωρία των «δύο άκρων» που μονίμως αθωώνει τους νεοναζί... Δυστυχώς την άκουσα ξανά σήμερα από τον κ. Καραγκούνη στο Open TV που ήμασταν προσκεκλημένοι. Τα γνωστά «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», είναι ό,τι πρέπει για ψάρεμα στον βάλτο της ακροδεξιάς. Φυσικά είμαστε κατά της βίας. Αλλά δεν έχουμε «βία» κι από τις δυο πλευρές, έχουμε αυτές τις μέρες την δολοφονική βία των χρυσαυγιτών, που ξεκίνησαν τα επεισόδια στα σχολεία και τα συνέχισαν στις πλατείες, με επιθέσεις σε φιλειρηνικούς νέους και πολίτες, της ΚΝΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων.

Είναι σαφές: η φασιστική βία δεν είναι μια απλή μορφή κοινωνικής βίας, είναι εγκληματική δραστηριότητα που ματοκύλησε την Ευρώπη το '39-'45 και τώρα ξανάρχεται να προκαλέσει νέα εγκλήματα. Ζήσαμε στην Ελλάδα τη δράση της Χρυσής Αυγής. Η έκκληση της μητέρας κοπέλας που χτυπήθηκε από Χρυσαυγίτες προχτές «δεν θέλω το κορίτσι μου να ‘χει την τύχη του Παύλου Φύσσα» δείχνει το μέγεθος της απειλής».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ν. Φίλης: Μέρος της αστυνομίας είναι διαβρωμένο από το ναζιστικό δηλητήριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας