Αιχμηρά σχολιάζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τις συναντήσεις Μητσοτάκη-Δένδια με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η νέα σχέση Ε.Ε. - Τουρκίας θα πρέπει να συνοδευτεί με όρους και προϋποθέσεις.
Τι αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής:
Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη - Δένδια με τον κ. Τσαβούσογλου δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα, έμεινε στις διακηρύξεις προθέσεων.
Τα προβλήματα όμως με τις προκλήσεις και τις επεκτατικές θέσεις της Τουρκίας παραμένουν.
Η νέα σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας, πρέπει να συνοδευτεί με όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στην παύση της Τουρκικής επιθετικότητας, στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στον ουσιαστικό διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας, για τις θαλάσσιες ζώνες με ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.
Η επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν πρέπει να προετοιμασθεί σωστά με βάση αυτό το πλαίσιο, ώστε επιτέλους να φέρει αποτέλεσμα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας