Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.4° 14.6°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 14.6°
3 BF
83%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 15.0°
3 BF
79%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
75%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
1 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
50%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
75%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
77%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.0° 13.8°
2 BF
76%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
2 BF
82%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Το ΚΚΕ ζητά μεταξύ άλλων επαναφορά του κατώτατου ημερομισθίου και των «κομμένων» μισθών και συντάξεων | EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόταση κατάργησης «αντεργατικών νόμων» κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Συνεχίζει την εξ αριστερών πίεση στην κυβέρνηση το ΚΚΕ, καταθέτοντας άλλη μία πρόταση νόμου στη Βουλή, αυτή τη φορά για την επαναφορά του κατώτατου ημερομίσθιου και των «κομμένων» μισθών και συντάξεων.

Με ένα νομοθετικό κείμενο 12 άρθρων, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Περισσού, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα και δεύτερη υπογράφουσα την προκάτοχό του Αλέκα Παπαρήγα, ζητά μεταξύ άλλων την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας (σ.σ. οι νέοι κάτω των 25 αμείβονται σήμερα λιγότερο), την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, αλλά και του 13ου και του 14ου μισθού των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Στη συνέχεια προβλέπει την κατάργηση «όλων των αντεργατικών νόμων» που ψηφίστηκαν τα χρόνια της κρίσης, την επαναφορά του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία εκ μέρους των εργαζομένων, την κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας και του «δανεισμού» των εργαζομένων.

Συνάντηση Παυλόπουλου με Θεοδωράκη

Σύσταση στην κυβέρνηση να σταματήσει τις «απειλές» περί εκλογών ή δημοψηφίσματος απευθύνει το Ποτάμι, τονίζοντας παράλληλα ότι «αν δεν αισθάνεται ικανή να κυβερνήσει, να το πει και θα βρεθεί λύση».

Εν τω μεταξύ, αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η πρώτη συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στον απόηχο της πρότασης του τελευταίου για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Οι συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και επισημαίνουν ότι η συνολική στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, συνιστά δημόσια παραδοχή ότι η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή τα χρήματα που χρειάζεται για τις υποχρεώσεις του Μαΐου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρόταση κατάργησης «αντεργατικών νόμων» κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας