Ότι βάζουν μπροστά τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και μεταπηδούν αριστερά και δεξιά κατήγγειλε όσους βουλευτές προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε «δίνουν μάχη στο όνομα της καρέκλας τους, όχι στο όνομα της Μακεδονίας».
Μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό Open, εν όψει της ψηφοφορίας την Τετάρτη στη Βουλή, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να ντιλάρουν τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες τους και την καρέκλα τους, με την αλλαγή της στάσης τους και μεταπηδούν δεξιά και αριστερά».
Υπενθύμισε πώς μιλούσαν το 2014 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., για όσους σκέφτονταν να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα - και έτσι να συνεχιστεί η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά.
«Τους έλεγαν προδότες, αποστάτες, ξεπουλημένους, τους απειλούσαν με “αποσπάσματα”, ότι θα τους κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος», είπε.
«Για ποιο όνομα της Μακεδονίας μιλάμε; Για το όνομα της καρέκλας μπορεί να δίνουν κάποια μάχη», σημείωσε, αναφέροντας ότι τις προηγουμενες μέρες ο Πάνος Καμμένος «έκανε διαρροές ότι ετοιμαζόταν για ανένδοτο, για “πόλεμο” με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, δίνοντας τον αριθμό των βουλευτών που χρειάζεται για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο ίδιος κρατά τους ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές για να έχει κοινοβουλευτική ομάδα».
Και διερωτήθηκε:
«Είναι ποτέ δυνατόν να αφήνει ένας πολιτικός αρχηγός ψήφο κατά συνείδηση στο πιο κρίσιμο θέμα της 20ετίας για τα εθνικά μας θέματα και να λέει ότι με αυτό τον τρόπο έχει ήσυχη τη συνείδησή του;»
Και τόνισε ότι η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση δεν δίνει άφεση αμαρτιών στον κ. Τσίπρα ή στους βουλευτές του:
«Υπάρχει πληθώρα πασοκογενών βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έλεγε αυτά για το Μακεδονικό. Δεν είδα ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου να συμφωνούσε με χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική σαν αυτούς που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, φέρνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών ως λύση για το Σκοπιανό».
«Υπάρχει κανένας σε αυτή τη χώρα που πιστεύει ειλικρινά ότι δεν είναι συνεννοημένοι ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο;», αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο κ. Καμμένος ήταν 4 χρόνια μαζί με τον κ. Τσίπρα και τα είχαν όλα συμφωνημένα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επί 4 χρόνια έκαναν ότι δεν άκουγαν την ακροδεξιά ρητορική του κ. Καμμένου, τις σεξιστικές δηλώσεις του, τη χρήση των social media στα όρια της πολιτικής ευπρέπειας.
»Και μετά από 4 χρόνια που ο κ. Καμμένος μίλησε για τον Γράμμο, πήγε στα Ίμια, είπε ότι θα πάει στο ΣτΕ για τη συμφωνία, ανακουφίστηκαν από την αποχώρηση Καμμένου… Τέσσερα χρόνια πουλάνε παραμύθι στον ελληνικό λαό, δεν τους πιστεύει κανείς πλέον».
Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απόλυτα ειλικρινής, καθώς «δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη».
Όπως σημείωσε, η Ν.Δ. συμφωνεί στην ευρωπαϊκή και τη ΝΑΤΟϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, όχι όμως με όρους επιζήμιους για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας