ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
valenthia-plimmires
AP Photo/Manu Fernandez

Νέος συναγερμός στην Ισπανία από σφοδρές βροχοπτώσεις , μηνύματα 112

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (Aemet) εξέπεμψε σήμα κόκκινου συναγερμού για τις περιοχές της Μάλαγα και της Γρανάδα (Ανδαλουσία), καθώς και της Ταρραγόνα (Καταλωνία) για την νέα αυτή «κρύα σταγόνα», μεμονωμένο χαμηλό βαρομετρικό σε μεγάλο ύψος, φαινόμενο αρκετά συχνό το φθινόπωρο στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας.

Νέες κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν σήμερα το νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ισπανίας, αναβιώνοντας τους φόβους των πλημμυροπαθών, δύο εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Βαλένθια.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (Aemet) εξέπεμψε σήμα κόκκινου συναγερμού για τις περιοχές της Μάλαγα και της Γρανάδα (Ανδαλουσία), καθώς και της Ταρραγόνα (Καταλωνία) για την νέα αυτή «κρύα σταγόνα», μεμονωμένο χαμηλό βαρομετρικό σε μεγάλο ύψος, φαινόμενο αρκετά συχνό το φθινόπωρο στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας.

Στις ζώνες αυτές, 120-180 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πιθανόν να συγκεντρωθούν τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την Aemet. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν μέχρι αύριο.

Ισχυρές βροχοπτώσεις, λιγότερο σφοδρές, αναμένονται επίσης στην περιοχή της Βαλένθια μετά τις πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου, αναβιώνοντας τον φόβο νέων πλημμυρών.

«Εχουμε χάσει τα αυτοκίνητά μας, έχουμε χάσει μεγάλο μέρος των σπιτιών μας, δεν έχουμε πλέον δουλειά. Αρα, δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε», δήλωσε κάτοικος της κωμόπολης Πικάνια, στα περίχωρα της Βαλένθια.

Νέες πλημμύρες έπληξαν την γειτονική Παϊπόρτα, επίκεντρο της τραγωδίας της 29ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Las Provincias, και οι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει σάκους με άμμο μπριοστά στις πόρτες των σπιτιών τους.

Για προληπτικούς λόγους, οι δημοτικές αρχές της περιοχής ζήτησαν από τους χιλιάδες εθελοντές που βοηθούν κάθε μέρα τους κατοίκους να καθαρίσουν τους δρόμους να μην πλησιάσουν σήμερα στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Οι αρχές έχουν στείλει ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων των περιοχών όπου έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. «Να είστε προσεκτικοί. Αποφύγετε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέος συναγερμός στην Ισπανία από σφοδρές βροχοπτώσεις , μηνύματα 112

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας