Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και με επιστολή της ενημερώνει γι’ αυτά τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και τους αρμόδιους φορείς.
Οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς σε βάρος των εκπαιδευόμενων και κάνουν γνωστό ότι, ενώ βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα πριν από την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, ακόμα δεν έχει καθοριστεί η εκπαιδευτική ύλη, η πρόσληψη εκπαιδευτικών και το πρόγραμμα μαθημάτων για τους μετεκπαιδευόμενους στο ΚΕΣΕΝ, με τις γραμματείες του να μην πραγματοποιούν εγγραφές.
Επίσης, όπως αναφέρουν, δεν έχουν καθοριστεί ημερομηνίες για την αντικατάσταση των διπλωμάτων και των πιστοποιητικών για το σύνολο των ναυτεργατών, που πρέπει να προσαρμοστούν με βάση την STCW (Μανίλα 2010) και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι 31/12/2016. Αυτή η κατάσταση -όπως επισημαίνουν- δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
Ζητούν άμεσα το υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, καθώς και για την αντικατάσταση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών των ναυτεργατών «ενάντια στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας