Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19°C
20.4° 17.6°
2 BF
67%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 20.0°
3 BF
59%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 19.9°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
4 BF
49%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
3 BF
43%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
23.2° 23.2°
2 BF
52%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
1 BF
42%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.5° 21.5°
1 BF
64%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.9° 19.8°
4 BF
76%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
19.9° 18.2°
3 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
22.4° 22.4°
4 BF
46%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 19.8°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
54%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.2° 19.1°
3 BF
47%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
3 BF
82%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.6° 21.6°
1 BF
42%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.3°
4 BF
76%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.0° 22.0°
3 BF
61%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
2 BF
59%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Το θέμα της ασφάλειας στα εργοτάξια της ΔΕΗ έθετε μόλις την περασμένη Δευτέρα το σωματείο εργαζομένων «Σπάρτακος» με αφορμή «σοβαρότατα προβλήματα πρόσβασης στο Συγκρότημα Νέστου

Καθημερινότητα τα εργατικά ατυχήματα

Μεροκάματα του τρόμου στα εργοτάξια της ΔΕΗ. Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 9.40 το πρωί στο ορυχείο της Καρδιάς, με δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας κινδυνεύει να χάσει το πόδι του. Σύμφωνα με την αστυνομία, μηχάνημα τύπου Bantam, που καθαρίζει τους ταινιοδρόμους μεταφοράς λιγνίτη και χειριζόταν 33χρονος συμβασιούχος της ΔΕΗ, συγκρούστηκε με φορτηγό εργολάβου που οδηγούσε 46χρονος. Από τη σύγκρουση υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές η καμπίνα του φορτηγού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός και στα δύο πόδια -το δεξί είχε σχεδόν ακρωτηριαστεί από το γόνατο. Ελαφρύτερα τραυματίστηκε ο 33χρονος χειριστής του μηχανήματος που είχε προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης και από εκεί ο 46χρονος κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να σωθεί το πόδι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εκτίμησαν ότι είναι αναγκαία η διακομιδή του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης. Μέσα στο 2014 η ΔΕΗ μετρά αρκετούς νεκρούς και τραυματίες στα εργοτάξιά της στη βόρεια Ελλάδα:

•Το πρωί της παραμονής Χριστουγέννων στο Ορυχείο Μαυροπηγής (στην πύλη που οδηγεί στα ορυχεία Καρυοχωρίου και Κομάνου) ένας 34χρονος ηλεκτροσυγκολλητής που εργαζόταν για εργολάβο έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από την πόρτα καρότσας χωματουργικού φορτηγού.

•Τον περασμένο Ιούλιο, ένας άλλος 42χρονος εργάτης -πατέρας δυο ανήλικων παιδιών- έχασε τη ζωή του στη θέση «Σκληρά» στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου έξω από την Κοζάνη, όταν θηριώδες χωματουργικό φορτηγό συγκρούστηκε με σκαπτικό μηχάνημα στο σημείο της καμπίνας του χειριστή.

•Στις 14/2/2014 είχε σημειωθεί θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ.

•Στις 21/2/2014 καταγράφηκε ο σοβαρός τραυματισμός άλλου εργάτη στο ορυχείο Αμυνταίου.

•Στις 17/3/2014 σημειώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός ενός ακόμη στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και άλλων πέντε πιο ελαφρά.

Το θέμα της ασφάλειας στα εργοτάξια της ΔΕΗ έθετε προφητικά μόλις την περασμένη Δευτέρα το σωματείο εργαζομένων «Σπάρτακος» με αφορμή «σοβαρότατα προβλήματα πρόσβασης στο Συγκρότημα Νέστου, αλλά και ζητήματα που συνδέονται με την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων». Οπως υποστηρίζει το σωματείο, λόγω της βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών προκλήθηκε αποκόλληση και πτώση ογκώδους βράχου, δημιουργώντας άκρως επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

«Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν είναι νέο. Είναι χαρακτηριστικό και γνωστό τοις πάσι το γεγονός ότι κάθε φορά, σε έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούνται οι ίδιες επικίνδυνες συνθήκες και παρά τις σχετικές οχλήσεις των εργαζόμενων και της διοίκησης του κλιμακίου προς την κεντρική διοίκηση δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- το σωματείο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Καθημερινότητα τα εργατικά ατυχήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας