«Τα capital controls έχουν τη θέση ενός δημόσιου αγαθού, διότι δεν επιβλήθηκαν από καπρίτσιο αλλά για να σταματήσει η εκροή καταθέσεων και για τη διαφύλαξη της χρηματοδοτικής ευστάθειας της χώρας και η ασφαλιστική αγορά πρέπει να το εμπεδώσει αυτό» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, και πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας σε μια περίοδο όπου επίσης υπήρχε σημαντική εκροή καταθέσεων, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο οποίος ανέφερε ότι «τα capital controls έχουν μεγαλύτερο κόστος από όφελος».
Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας έγιναν μεν μπροστά σε ένα ειδικό ακροατήριο, ωστόσο, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα capital controls επιβλήθηκαν από τους δανειστές σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, δηλαδή μερικές ώρες αφότου η ελληνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του Ιουλίου.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει χρηματίσει και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπου υπήρχε πάλι εκροή καταθέσεων, δεν είχε τοποθετηθεί ποτέ τονίζοντας το... θετικό πρόσημο των capital controls.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας