Ζητούν δικαιοσύνη από τον πρωθυπουργό και τονίζουν ότι 2,5 εκατ. συνταξιούχοι αδικήθηκαν κατάφωρα, με περικοπές στις συντάξεις τους, ελέω μνημονίων. Η ανακοίνωση αναλυτικά:
«Κε Μητσοτάκη, υπάρχουν 2,5 εκατ. συνταξιούχοι στην Ελλάδα που αδικήθηκαν κατάφωρα, χάνοντας ένα μεγάλο μέρος της σύνταξής τους, ελέω Μνημονίων.
Όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι επέδειξαν πρωτοφανή υπομονή, αλλά και πείσμα. Θέλουν να δικαιωθούν!
Απαιτούν να λάβουν πίσω τα κουτσουρεμένα αναδρομικά ποσά του 11μήνου που τους ανήκουν, από τις άδικες περικοπές στην επικουρική τους σύνταξη και από την ακόμα πιο άδικη κατάργηση των δώρων (κύριας και επικουρικής).
Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με την πρόσφατη απόφασή του, εμφανίζεται αναρμόδιο και δεν ικανοποιεί τους συνταξιούχους της χώρας!
Η Δικαιοσύνη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων!
Περιμένουμε την Κυβέρνηση να πράξει διαφορετικά.
Το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) εκπροσωπώντας το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας, ζητάει και απαιτεί το αυτονόητο:
«Εδώ και τώρα» να ληφθεί πολιτική απόφαση με νομοθετική ρύθμιση από τον κο Μητσοτάκη και να δοθεί το σύνολο των αναδρομικών που οφείλονται, στους δικαιούχους. Όχι μόνο σε εκείνους που πρόλαβαν και κατέθεσαν προσφυγές (περίπου 370.000) και για τους υπόλοιπους που η Κυβέρνηση εξαπάτησε για << να μην προβούν σε αγωγές>>.
Ταυτόχρονα, το ΕΝΔΙΣΥ ζητάει από τον κ. Μητσοτάκη να κατοχυρωθεί νομοθετικά η 13η και η 14η σύνταξη ακέραια στο σύνολο των συνταξιούχων.
Το Δίκτυο δεσμεύεται να προχωρήσει σε πρότυπη δίκη για το συγκεκριμένο θέμα, στα αρμόδια δικαστήρια.
Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν.
Ως εδώ και μη παρέκει!
Οι συνταξιούχοι της χώρας, ενωμένοι, απαιτούν το αυτονόητο:
Δικαίωση εδώ και τώρα!
Την αντίδρασή τους, απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του, θα την δείξουν και στις 28 Φεβρουαρίου 2025, την ημέρα της μαύρης επετείου για τα Τέμπη.
Ζητούν δικαιοσύνη, δίκαιες δίκες σε όλα τα επίπεδα.
Όλοι στην συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου 2025 στο Σύνταγμα».
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Ν. Χατζόπουλος Π. Μουρίκη
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας