Το έκτακτο τέλος επιβάτη κρουαζιέρας, που η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμοστεί από το 2025 και όπως ήδη ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη για τα λιμάνια της Μυκόνου και της Σαντορίνης θα ανέρχεται στα 20 ευρώ και για τα υπόλοιπα λιμάνια στα 5 ευρώ, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις και διαφωνίες στον κλάδο της κρουαζιέρας.
Με νέα της ανακοίνωση η Διεθνής Ενωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) τονίζει ότι κατανοεί την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει έναν ισορροπημένο και βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα, ωστόσο επισημαίνει ότι πρέπει να εξετάσει τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο του νέου τέλους για τον τουρισμό κρουαζιέρας και επαναλαμβάνει την έκκλησή της για ουσιαστική διαβούλευση με τις εταιρείες κρουαζιέρας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα λιμάνια και τους φορείς του τουρισμού που επηρεάζονται από αυτό.
Τέλος, αναφέρει ότι το 2025, νέα συστήματα διαχείρισης θέσεων ελλιμενισμού θα τεθούν σε εφαρμογή στη Σαντορίνη και τη Μύκονο και ως εκ τούτου, καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νέο τέλος από το 2026 και έπειτα, επιτρέποντας να ληφθεί υπόψη ο αντίκτυπος αυτών των συστημάτων.
Παρέμβαση όμως για το θέμα υπήρξε και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, ο πρόεδρος του οποίου Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας με επιστολή του τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις τόσο στην τουριστική βιομηχανία όσο και στην τοπική κοινωνία τις οποίες ίσως να έχει το συγκεκριμένο μέτρο.
Επανεπένδυση
Στην επιστολή του με τίτλο «Αιφνιδιασμός και νέες προκλήσεις για τη Μύκονο με τις αυξήσεις στα τέλη κρουαζιέρας» τονίζει ότι η αύξηση του τέλους από το σημερινό ποσό των 0,35 ευρώ σε 20 ευρώ ανά επιβάτη κατά τις περιόδους αιχμής ανακοινώθηκε χωρίς προγενέστερη διαβούλευση ή προειδοποίηση, ενώ διευκρινίζει ότι αναγνωρίζουν την ανάγκη προσαρμογής της τρέχουσας δομής των τελών, η οποία είναι πράγματι χαμηλή σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια, μια αύξηση όμως κατά 60 φορές παραπάνω – από 0,35 σε 20 ευρώ, αποτελεί ένα «πρωτοφανές άλμα».
«Η προτεινόμενη αύξηση κινδυνεύει να καταστήσει τη Μύκονο λιγότερο ανταγωνιστική ως προορισμό κρουαζιέρας, με πιθανές αλυσιδωτές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Ενώ ένα παρόμοιο μέτρο που υιοθετήθηκε στη Βενετία μπορεί να εισέφερε σε έσοδα, δεν απέτρεψε τον λόγο για τον οποίο επιβλήθηκε, δηλαδή τη ρύθμιση του αριθμού των επισκεπτών», σημειώνει και προσθέτει ότι τα έσοδα από την αύξηση των τελών στους επιβάτες κρουαζιέρας θα πρέπει να επανεπενδύονται άμεσα στις λιμενικές μας υποδομές και στη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού για τη διατήρηση της Μυκόνου ως ανταγωνιστικού προορισμού.
«Η αύξηση αυτή θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τις τιμές άλλων λιμανιών της ευρύτερης περιοχής και να εφαρμοστεί σταδιακά. Υπερβολικές αυξήσεις θα οδηγήσουν σε μείωση της κίνησης των κρουαζιερόπλοιων, θα αποθαρρύνουν τις εταιρείες από το να επιλέγουν τη Μύκονο ως τακτικό σταθμό τους και κατ’ επέκταση θα προκαλέσουν ύφεση στις τοπικές επιχειρήσεις», σημειώνει και καλεί τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει την προτεινόμενη δραστική αύξηση των τελών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας