Αν ο αριθμός των εργατικών δυστυχημάτων είναι ένας από τους ευαίσθητους δείκτες για το κοινωνικό περιεχόμενο του μοντέλου ανάπτυξης και τον βαθμό της εργοδοτικής ασυδοσίας, τότε η δραματική εκτίναξη αυτού του αριθμού το 2023 αποκαλύπτει τον βαθμό κυνισμού και αντεργατικότητας και των δύο. Στη μακάβρια λίστα προστέθηκε χθες Τρίτη ακόμη ένας εργάτης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε εργοτάξιο ασφαλτομείγματος στην περιοχή της Λαμίας.
Με χθεσινή ανακοίνωση η ΓΣΕΕ εκφράζει ανησυχίες για την αύξηση του αριθμού των εργατών-θυμάτων σε εργατικά δυστυχήματα, αλλά και για την αύξηση των περιστατικών βίας σε βάρος εργαζομένων. Πιο πρόσφατο κρούσμα, η περίπτωση που, σύμφωνα με τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί κατά 5 ατόμων, εργαζόμενος σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού στη Θεσσαλονίκη απολύθηκε και όταν διεκδίκησε οικονομικούς όρους της σύμβασής του δέχθηκε επίθεση και απειλές από συγγενικά πρόσωπα της ιδιοκτήτριας. Στη συνέχεια και με τη χρήση σωματικής βίας τού αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και αντικείμενα που είχε στην κατοχή του!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας