Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιστρέφει τα 5 ευρώ η Πειραιώς

Το εκ παραδρομής λάθος της Πειραιώς να χρεώσει, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, «μικρό αριθμό χρηστών» του e-banking με το ποσόν των 5 ευρώ μπορεί να... διορθώθηκε με αντιλογισμό του ποσού, ωστόσο τραυμάτισε την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας.

Οπως έγραψε χθες η «Εφ.Συν.», η Πειραιώς χρέωσε αυτόματα χιλιάδες χρήστες e-banking, αποστέλλοντας και το σχετικό e-mail χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας.

Με ανάρτηση στο facebook η Πειραιώς ζητάει συγγνώμη «για την αναστάτωση και παραμένουμε στη διάθεση των πελατών μας», ωστόσο οι πελάτες – χρήστες δεν φαίνεται να δείχνουν κατανόηση αν κρίνει κανείς από τα σχόλιά τους, άλλα σαρκαστικά και άλλα οργισμένα.

Εντονες αντιδράσεις

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν πείθονται από τη δικαιολογία «εκ παραδρομής», άλλοι αναρωτιούνται γιατί ποτέ δεν έχει γίνει μια εκ παραδρομής κατάθεση στον λογαριασμό τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν ότι το... λάθος αφορά μικρό αριθμό πελατών – χρηστών του e-banking της Πειραιώς. Και βέβαια δεν λείπουν εκείνοι που δηλώνουν ότι θα διακόψουν τη σχέση τους με την τράπεζα.

Πριν από την ανάρτηση - παραδοχή του λάθους της Πειραιώς στο facebook, είχε προηγηθεί το tweet του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, με το οποίο καθησύχαζε: «Ως προς αυτό, ερευνήθηκε και από εμένα και από τις υπηρεσίες μας. Επρόκειτο περί λάθους του συστήματος. Θα υπάρξει αντιλογισμός του ποσού άμεσα σε όσους υπήρξε χρέωση και δεν θα υπάρχει καμία νέα επιπλέον χρέωση».

Πηγές της τράπεζας πάντως διαβεβαίωναν ότι ο αντιλογισμός και η διόρθωση του λάθους θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι χθες το βράδυ και αφορούσε μικρό αριθμό πελατών που είναι χρήστες στο e-banking της τράπεζας. Οπως υπογράμμιζαν, οι πελάτες της τράπεζας πληρώνουν άπαξ το ποσόν των 5 ευρώ ως συνδρομή με την εγγραφή τους στο e-banking της Πειραιώς.

Οι... συνωμοσιολόγοι πάντως υποστηρίζουν ότι επειδή τα συστήματα των τραπεζών δεν λειτουργούν ακόμα αυτοβούλως, αλλά τα προγραμματίζει ανθρώπινο χέρι και η πρωτοχρονιάτικη χρέωση των 5 ευρώ ενδεχομένως να αποτέλεσε δοκιμή αντιδράσεων για μελλοντικές χρεώσεις.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επιστρέφει τα 5 ευρώ η Πειραιώς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας