Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
«Γραμμή, γραμμή» ερευνάται ο προϋπολογισμός του κάθε υπουργείου, για να εντοπιστούν αδικαιολόγητες δαπάνες | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ανήγγειλε ότι μέσα στην επόμενο δεκαήμερο θα έρθει η ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο σημείωσε ότι διάφορες εκτιμήσεις ανεβάζουν τη φοροδιαφυγή, έως ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ.

«Ας είναι και 500 εκατομμύρια. Ας κλειδώσουμε το σύστημα και ας εισπράξουμε και 300 εκατομμύρια. Αλλά να ξέρουμε όμως ότι το σύστημα λειτουργεί , όπως πρέπει να λειτουργεί», επεσήμανε, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο κ. Μάρδας έκανε ακόμα γνωστό, ότι θα ακολουθήσουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και του παραεμπορίου, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και η ρύθμιση για τη φορολόγηση αδήλωτων κεφαλαίων, που συνδέονται με «μαύρο» χρήμα, αρχικά εκείνων που βρίσκονται το εξωτερικό, ασχέτως εάν τα κεφάλαια επιστρέψουν, ή όχι. «Στο όνομα, μιας φορολογικής δικαιοσύνης, οι φόροι πρέπει να καταβληθούν»,τόνισε.

Αναφερόμενος στους διαγωνισμούς για προμήθειες του δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως «θα αλλάξει ο τρόπος των διαγωνιστικών διαδικασιών, που αφορά συμβάσεις ακόμη και κάτω από 60.000 ευρώ».

«Αυτό το ευτράπελο των πρόχειρων διαγωνισμών θα σταματήσει», υπογράμμισε ο κ. Μάρδας, προσθέτοντας ότι θα εφαρμοστούν καινούργια συστήματα, που έχουν νομοθετικά προβλεφθεί και παραμένουν ανενεργά και «μπορούν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση χρημάτων, χωρίς να μειωθούν τα υλικά και οι υπηρεσίες που θα αγοραστούν».

Ο κ. Μάρδας είπε, επίσης, ότι «γραμμή, γραμμή» ερευνάται ο προϋπολογισμός του κάθε υπουργείου, για να εντοπιστούν αδικαιολόγητες δαπάνες, μη μισθολογικού κόστους, που «δε θα στερήσουμε από τους πολίτες», αλλά με σκοπό - όπως υπογράμμισε - να «κοπούν» χρήματα από σπατάλες.

«'Αλλωστε και η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν έχει βγει από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, τη βγάλαμε από μια πρώτη προσέγγιση αναδιάταξης των δαπανών, αφού λάβαμε τέσσερα κριτήρια κατά νου, που έχουν σχέση μόνο με τις καταναλωτικές δαπάνες και τις κρατικές προμήθειες των φορέων της κυβέρνησης και των δήμων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχει σκέψη να απευθυνθεί πρόσκληση προς τους συλλογικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΔΕΗ, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, κ.α.) για να συμβάλλουν και αυτοί οικονομικά, στο ποσό που εξασφαλίστηκε για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα «τσουνάμι βοήθειας», με σκοπό «τα 200,3 εκατομμύρια να γίνουν τριακόσια, τετρακόσια, όσα μπορεί να γίνουν παραπάνω», υπογραμμίζοντας και τον ισχυρό συμβολισμό, πέραν της οικονομικής διάστασης. «Θα καλέσω τα διοικητικά τους συμβούλια και θα τους ζητήσω να συμβάλλουν», είπε ο κ. Μάρδας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας