Με αύξηση 5,9% έκλεισε ο Μάιος για την επιβατική κίνηση στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, από τα οποία τον περασμένο μήνα διακινήθηκαν 5,3 εκατ. επιβάτες.
Στις πτήσεις εξωτερικού οι επιβάτες κατέγραψαν άνοδο 8,8%, προαναγγέλλοντας... απογείωση κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε.
Το πρώτο πεντάμηνο του 2017, με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), διακινήθηκαν 14,58 εκατ. επιβάτες, 8,4% περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η έναρξη της τουριστικής περιόδου έφερε στη δεύτερη θέση το αεροδρόμιο Ηρακλείου (773.579 επιβάτες) και στην τρίτη της Ρόδου (517.224 επιβάτες), περιορίζοντας τη Θεσσαλονίκη στην τέταρτη θέση (515.177 επιβάτες).
Στην πρώτη θέση βρίσκεται σταθερά το «Ελ. Βενιζέλος» με 1,86 εκατ. επιβάτες, που δείχνει ότι είναι εφικτός ο συνολικός στόχος για 22 εκατ. επιβάτες στο 2017.
Η Πάρος, μετά την πρόσφατη αναβάθμιση των υποδομών της, είναι το πιο αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της χώρας, με αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 117,2%.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας