Στις θέσεις του Μάρτιν Σουλτς σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα αναφέρεται γερμανική η εφημερίδα Tagesspiegel επισημαίνοντας ότι δεν διαφέρουν και πολύ από τις απόψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είχε συνδέσει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.
«Ο Μάρτιν Σουλτς γνωρίζει ότι με το ελληνικό ζήτημα δεν μπορεί να κερδίσει την γερμανική κοινή γνώμη. Όταν η συζήτηση φτάνει στα δάνεια προς την Ελλάδα, εξανεμίζεται ο ενθουσιασμός πολλών Γερμανών για την Ευρώπη», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:
«Έτσι ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός όταν τη Δευτέρα ρωτήθηκε από τους ανταποκριτές ξένου Τύπου στο Βερολίνο τι το διαφορετικό από τη Μέρκελ θα κάνει, αν εκλεγεί,στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. (..) Απάντησε ότι «το ερώτημα πώς θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πώς η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων», φράση που θυμίζει ανάλογες τοποθετήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας