Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.4° 14.6°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 14.6°
3 BF
83%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 15.0°
3 BF
79%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
75%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
1 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
50%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
75%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
77%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.0° 13.8°
2 BF
76%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
2 BF
82%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
xristos stylianidis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Χρ. Στυλιανίδης: «Η Ελλάδα έτοιμη να συμμετάσχει στην αποτροπή των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα»

Ο υπουργός Ναυτιλίας δεν απέκλεισε και τη συμμετοχή της Ελλάδας με πολεμικό πλοίο.

Στην πρωτοβουλία που έχουν αναπτύξει οι Αμερικανοί με δέκα χώρες προκειμένου να διαφυλαχτεί η ναυσιπλοΐα στον Κόλπο του Αντεν, αλλά και στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη εάν της ζητηθεί να συμμετάσχει πιο ενεργά στην προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα», τόνισε και ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί και κληθούμε θα συμμετάσχουμε πιο ενεργά, είμαστε πολύ κοντά στο να συμμετάσχουμε στην πρωτοβουλία με πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη δύναμη στη ναυτιλία». Μάλιστα δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της χώρας μας και με πολεμικό πλοίο, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο είχε συμβεί και στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eu Navfor - Οperation Αtalanta) για την αποτροπή και την καταστολή της πειρατείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας.

Υπογράμμισε επίσης ότι το Ισραήλ είναι εκτός αυτής της συμμαχίας, καθώς αυτό που ενδιαφέρει τη διεθνή πρωτοβουλία είναι η διαμόρφωση μιας ευρύτερης βάσης και με τη συμμετοχή αραβικών χωρών, με αποκλειστικό στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οδηγίες προς τις ναυτιλιακές εταιρείες και αποφασίζουν οι ίδιες για τα δρομολόγια των πλοίων τους, εάν δηλαδή τα εκτρέψουν από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ωστόσο η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού εξέδωσε επείγον σήμα, με το οποίο συστήνει στα υπό ελληνική σημαία ή ελληνικών συμφερόντων πλοία που κινούνται στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν να αποφεύγουν τα ύδατα της Υεμένης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χρ. Στυλιανίδης: «Η Ελλάδα έτοιμη να συμμετάσχει στην αποτροπή των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας