Σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την ίδια, πολλά από τα επιβεβαιωμένα θύματα έχουν χάσει τη ζωή τους στα χέρια οργανωμένων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Μιλώντας στην μηνιαία σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, η Μισέλ Μπατσελέτ ανέφερε ότι περισσότερα από 50 άτομα με ύποπτους δεσμούς με την τζιχαντιστική οργάνωση ISIS-K (Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν) σκοτώθηκαν, με ορισμένους να εντοπίζονται αποκεφαλισμένοι αφού τα πτώματά τους είχαν εγκαταλειφθεί σε δημόσια θέα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας