Την πρόθεσή του να παραδοθεί την Παρασκευή εάν ο ΟΗΕ δεν αποφασίσει υπέρ του εξέφρασε ο Τζούλιαν Ασάνζ. Ο ιδρυτής του Wikileaks βρίσκεται έχει διαφύγει εδώ και 3,5 χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και έχει προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη κατά της Βρετανίας και της Σουηδίας.
Ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του μέσω Wikileaks, επισημαίνει ότι εάν χάσει την αγωγή που έχει κάνει για αυθαίρετη κράτηση θα βγει από την πρεσβεία το μεσημέρι της Παρασκευής και θα αποδεχθεί τη σύλληψη από τις βρετανικές αρχές.
Εξηγεί ότι εάν η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ αποφασίσει κατά του θα ήταν άσκοπο το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε έφεση.
«Εάν νικήσω θα σημαίνει ότι οι κρατικές αρχές έχουν δράσει παράνομα, θα περιμένουν να μου επιστραφεί άμεσα το διαβατήριό μου και να τερματιστούν οι νέες απόπειρες σύλληψής μου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
Σημειωτέον ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ βαρύνεται με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στη Σουηδία, ενώ εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Βρετανία με σκοπό να απελαθεί στη Σουηδία, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του για τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων από το Wikileaks.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας