Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε να δεχθεί στο Κίεβο τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ εξαιτίας της επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες στο Καζάν της Ρωσίας όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής της ομάδας Brics, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας.
«Μετά το Καζάν, ήθελε να έρθει στην Ουκρανία, αλλά ο πρόεδρος δεν δέχθηκε την επίσκεψή του» εξαιτίας του εξευτελισμού του Διεθνούς Δικαίου στο Καζάν, δήλωσε ο Oυκρανός αξιωματούχος.
Ο Αντόνιο Γκουτέρες ταξίδεψε χθες στην Ρωσία για να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου στο Καζάν.
Ο Γκουτέρες συναντήθηκε με τον Πούτιν και του επανέλαβε «την θέση του σύμφωνα με την οποία η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το γραφείο του εκπροσώπου του.
Το Κρεμλίνο δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει την δική του εκδοχή για το περιεχόμενο της τετ-α-τετ συζήτησης Γκουτέρες-Πούτιν.
Πριν από την συνάντηση πάντως, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε ενώπιον των συμμετεχόντων της συνόδου του Καζάν «μία δίκαιη ειρήνη» επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου Ζελένσκι και του «σχεδίου νίκης».
Πριν από το τετ-α-τετ του Καζάν, το Κίεβο κατέκρινε την «κακή επιλογή» του Γκουτέρες που «ως μοναδικό αποτέλεσμα έχει την προσβολή του κύρους του ΟΗΕ».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας