Συνεχίζει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Σουηδίας η τουρκική κυβέρνηση, με το υπουργείο Εξωτερικών να καλεί τον πρεσβευτή της στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθεί επειδή οι σουηδικές αρχές έδωσαν άδεια για μια διαδήλωση, αύριο Σάββατο, κοντά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.
Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι η Άγκυρα καταδίκασε την «προκλητική» κινητοποίηση που, όπως υποστηρίζει, περιλαμβάνει κάψιμο του Κορανίου και μετέφερε στον Σουηδό διπλωμάτη την «προσδοκία» της Τουρκίας να ανατραπεί η απόφαση με την οποία δόθηκε άδεια να γίνει η διαδήλωση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Άγκυρα επισήμανε στον Σουηδό πρεσβευτή ότι η χορήγηση άδειας σε μια ξεχωριστή διαμαρτυρία που πρόκειται να γίνει επίσης αύριο από μια ομάδα «συμπαθούντων» προς το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) συνιστά παραβίαση των διμερών συμφωνιών.
Η Σουηδία και η Φινλανδία αναμένουν από την Τουρκία να εγκρίνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Στάφαν Χέρστρομ, ο Σουηδός πρεσβευτής στην Τουρκία, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή μια άλλη κινητοποίηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες κρέμασαν ένα ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Σουηδία καταδίκασε το συμβάν, όμως η Άγκυρα λέει ότι θα πρέπει να λάβει μια σαφή θέση κατά της τρομοκρατίας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας