Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
| Martin Rickett/PA via AP

Εσωτερική έρευνα ξεκινάει η MI5

Η MI5 ξεκινάει επειγόντως εσωτερική έρευνα για τη διαχείριση των πληροφοριών που είχε για τον τρομοκράτη του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι. Στόχος είναι να εντοπιστούν πιθανά κενά στη λειτουργία της υπηρεσίας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον. Την πληροφορία έδωσαν στα ΜΜΕ ανώτατοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, με σκοπό προφανώς να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη.

Από τη μια, οι μαρτυρίες πως γνωστοί και συγγενείς του Αμπέντι τον είχαν καταγγείλει τουλάχιστον τρεις φορές στις αρχές για τις εξτρεμιστικές του ιδέες και, από την άλλη, η αποκάλυψη πως και το FBI είχε ενημερώσει την ΜΙ5 για τον τρομοκράτη του Μάντσεστερ έχουν κάνει πολλούς να θέτουν σε αμφισβήτηση τον τρόπο με το οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας διαχειρίζονται τις πληροφορίες που λαμβάνουν.

«Στις αρχές του 2017 το FBI είπε στην ΜΙ5 ότι ο Αμπέντι ανήκει σε μια τρομοκρατική συμμορία της Βόρειας Αφρικής, που εδρεύει στο Μάντσεστερ και αναζητά πολιτικό στόχο στη χώρα», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Independent». Eπικαλούμενη ανώτατους αξιωματικούς της ασφάλειας, η «Guardian» υπογραμμίζει ότι «η απειλή από την ισλαμιστική τρομοκρατία συνεχίζει να μεγαλώνει».

Νέα σύλληψη

Χθες εξάλλου ακόμη ένα άτομο, που φέρεται να σχετίζεται με το τρομοκρατικό χτύπημα της προηγούμενης εβδομάδας, συνελήφθη στο Σάσεξ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ανεβάζοντας σε 14 τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων. Σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών του, ο εν λόγω 23χρονος παρακολουθούσε εδώ και καιρό μαθήματα για να γίνει πιλότος.

Σε μια προσπάθεια, εν τω μεταξύ, να συσπειρώσει την εκλογική βάση των Συντηρητικών -καθώς έχουν απομείνει λίγες μέρες από τις γενικές εκλογές της 8ης Ιουνίου και οι Εργατικοί κερδίζουν σταθερά έδαφος- η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι οι συζητήσεις με την Ε.Ε. για το Brexit θα αρχίσουν κανονικά στις 19 Ιουνίου.

«Οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν 11 μέρες μετά τις εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αναβληθούν. Δεν είναι δυνατόν αυτό να γίνει. Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι. Το χρονοδιάγραμμα έχει καθοριστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά σε προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες εδώ στο Λονδίνο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εσωτερική έρευνα ξεκινάει η MI5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας