Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην γερουσιαστής και ηθοποιός Φρεντ Τόμσον, ο οποίος είχε γίνει αρχικά γνωστός ως ένας από τους ερευνητές του σκανδάλου Watergate.
Ο Τόμσον έζησε τη ζωή του μεταξύ πολιτικής και θεάματος. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τενεσί, Μπρεντ Λέδεργουντ, πέθανε έπειτα από την επανεμφάνιση λεμφώματος.
Ο πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών εξελέγη το 1994 και υπηρέτησε δύο θητείες προτού αποσυρθεί το 2003. Το 2007 είχε θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα ανακοινώνοντάς τη μέσα από την εκπομπή τ«The Tonight Show with Jay Leno», αλλά τον Ιανουάριο αποχώρησε από την κούρσα, καθώς συγκέντρωσε μικρή υποστήριξη.
Γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και κυρίως από τη σειρά του NBC «Law & Order» (Νόμος και Τάξη), , όπου από το 2002 ως το 2007 υποδύθηκε τον εισαγγελέα Νέας Υόρκης Άρθουρ Μπραντς. Έπαιξε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες: «Αδιέξοδο», «Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», «Μέρες Κεραυνού», «Die Hard 2» και «Η Δεύτερη Ευκαιρία».
Γεννήθηκε στο Σέφιλντ της Αλαμπάμα, σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο Vanderbilt, έγινε ομοσπονδιακός εισαγγελέας και ξεκίνησε να εργάζεται για τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Τενεσί Χάουαρντ Μπέικερ.
Ο Μπέικερ ήταν εκείνος που του εξασφάλισε τη θέση του νομικού συμβούλου στην ειδική Επιτροπή της Γερουσίας που ερεύνησε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ (το οποίο ξεκίνησε με την διάρρηξη στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσινγκτον, το 1972).
Στον Τόμσον πιστώνεται η γνωστή ερώτηση: «Τί γνώριζε ο πρόεδρος και πότε το πληροφορήθηκε;».
Στη διάρκεια ακρόασης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό επίπεδο, τον Ιούλιο το 1973, ο Τόμσον υπέβαλε την ερώτηση η οποία οδήγησε στην δημόσια αποκάλυψη από τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Αλεξάντερ Μπάτερφιλντ για το μυστικό σύστημα παρακολούθησης στο Οβάλ Γραφείο.
Η ύπαρξη των ηχογραφημένων συνομιλιών έπαιξε κομβικό ρόλο στην έρευνα για το σκάνδαλο και οδήγησε το 1974 σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας