Ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. Το FBI χαρακτηρίστηκε την πράξη ως απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου που τραυματίστηκε, τελικά, στο αφτί.
Ακολουθεί μία λίστα με προηγούμενες επιθέσεις δολοφονίας κατά Αμερικανών ηγετών:
Δολοφονίες
Τέσσερις Αμερικανοί πρόεδροι δολοφονήθηκαν ενώ ασκούσαν τα προεδρικά καθήκοντά τους.
Αβραάμ Λίνκολν: Δολοφονήθηκε το 1865 από τον Τζον Γουίλκς Μπουθ στο Θέατρο Φορντ της Ουάσινγκτον.
Τζέιμς Γκάρφιλντ: Πυροβολήθηκε το 1881 στο σταθμό τρένων της Ουάσινγκτον και πέθανε από τα τραύματα του δυόμισι μήνες μετά.
Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ: Δολοφονήθηκε το 1901 από έναν αναρχικό στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.
Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: O Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ πυροβόλησε τον Κένεντι το 1963 στο Ντάλας του Τέξας στη διάρκειας μιας αυτοκινητοπομπής.
Πρόεδροι που επέζησαν από επιθέσεις:
Τέσσερις πρόεδροι τραυματίστηκαν κι επέζησαν από απόπειρες δολοφονίας, ενώ ασκούσαν τα προεδρικά καθήκοντά τους ή μετά από τη θητεία τους.
Ντόναλντ Τραμπ: Μόλις είχε αρχίσει την προεκλογική ομιλία του το Σάββατο στην Πενσιλβάνια, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μία σφαίρα φαίνεται να πέρασε ξυστά από το αφτί του, ενώ αιμορραγούσε.
Ρόναλντ Ρίγκαν: Πυροβολήθηκε το 1981 έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον στην Ουάσιγκτον, ενώ επιβίωσε της επίθεσης. Ο Ρίγκαν τραυματίστηκε όταν μία από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε από τη λιμουζίνα του και τον χτύπησε κάτω από την αριστερή μασχάλη.
Τζέραλντ Φορντ: Επιβίωσε από δύο δολοφονικές απόπειρες εναντίον του που έγιναν μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες το 1975, χωρίς να τραυματιστεί.
Θεόδωρος (Τέντι) Ρούζβελτ: Πυροβολήθηκε στον θώρακα το 1912 στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στο Μιλγουόκι, αλλά επιβίωσε της επίθεσης.
Δολοφονικές επιθέσεις εναντίον άλλων Αμερικανών ηγετών:
Ρόμπερτ Φράνσις Μπόμπι Κέννεντι: Ως προεδρικός υποψήφιος, ο Κένεντι δολοφονήθηκε το 1968, σε ηλικία 42 ετών. Τον πυροβόλησε ένας οπλοφόρος στο ξενοδοχείο Ambassador Hotel στο Λος Άντζελες.
Κυβερνήτης της Αλαμπάμα Τζορτζ Γουάλας: Πυροβολήθηκε το 1982, μένοντας παράλυτος από τη μέση και κάτω.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας