Επίπεδα ρεκόρ στην κακοποίηση παιδιών στη χώρα διαπιστώνει το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας για το 2015.
Οι υπηρεσίες πρόνοιας χειρίστηκαν συνολικά 103.260 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, ξεπερνώντας για πρώτη τις 100.000, σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρεται, περίπου 200 συμβουλευτικά κέντρα για παιδιά σε όλη τη χώρα χειρίστηκαν συνολικά 103.260 περιπτώσεις κακοποίησης για το 12μηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 16% συγκριτικά με το 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 25η συνεχή ετήσια αύξηση από το 1990.
Ψυχολογική βία
Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν ψυχολογική κακοποίηση, όπως για παράδειγμα βίαια επεισόδια μεταξύ των γονιών ενώπιον των παιδιών (47,2% του συνόλου ή 48.693 υποθέσεις).
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα και η απομόνωση των οικογενειών από τις τοπικές κοινωνίες εκτιμάται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες συζυγικής και παιδικής κακοποίησης.
Ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης, οι οποίες ανήλθαν στο 27,7% του συνόλου, ενώ ακολουθούν η παραμέληση από τους γονείς στο 23,7% και η σεξουαλική κακοποίηση στο 1,5%.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας