Μία μέρα μετά την ισχυρή έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, βόμβα εξερράγη σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους. Η έκρηξη σημειώθηκε σε δυτική συνοικία της Καμπούλ, όπου συναντώνται μέλη της μειονοτικής σιιτικής μουσουλμανικής κοινότητας.
Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, το οποίο βρίσκεται κοντά σε σταθμούς λεωφορείων.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν είπε ότι ομάδα έρευνας βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης για να βοηθήσει τους τραυματίες και να εκτιμήσει τις απώλειες.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, που επίσης ευθύνεται για αυτήν της Παρασκευής, που εκτός από τους 8 νεκρούς είχε και 18 τραυματίες.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας