Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά -τα τέσσερα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση-, αφού έπεσαν από ύψους δέκα μέτρων όταν ισχυρός άνεμος παρέσυρε πλαστικό φουσκωτό «κάστρο» σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην πολιτεία της Τασμανίας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη αρκετών ελικοπτέρων, έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στο σχολείο γινόταν γιορτή για το τέλος της χρονιάς όταν έγινε το δυστύχημα. Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.
Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Τασμανίας, Πίτερ Γκάτγουιν, δήλωσε ότι είναι «αδιανόητο» το ότι συνέβη «αυτή τη σοκαριστική τραγωδία» και υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί έρευνα.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε «ασθενείς ανέμους» και ηλιοφάνεια σήμερα στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας