Την ώρα που υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν θέτει σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας, ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μαρκ Μίλι, συναντήθηκε με εκπροσώπους των εξτρεμιστών ισλαμιστών.
Η συνάντηση έγινε στην Ντόχα του Κατάρ και στη συνέχεια ο Μαρκ Μίλι πήγε στην Καμπούλ για να μιλήσει με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι.
Το ταξίδι του Αμερικανού στρατιωτικού γίνεται ενώ οι ΗΠΑ αποσύρουν σταδιακά τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν.
Ο Μαρκ Μίλι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το πιο σημαντικό στοιχείο των επαφών που είχε τόσο με τους Ταλιμπάν όσο και με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, ήταν «η ανάγκη να μειωθεί η βία. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από αυτό».
Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι δεν πήραν άδεια να δώσουν στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία σχετικά με το αποτέλεσμα των επαφών αυτών. Η αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έχει ανησυχήσει τόσο τους Αμερικανούς, που βρίσκονται στη χώρα, και το ταξίδι του Μαρκ Μίλι είναι ενδεικτικό της κατάστασης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας