Η πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση που δίνει στους Βρετανούς Εργατικούς τα υψηλότερα ποσοστά εδώ και έναν αιώνα, η υπογραφή κοινής αμυντικής συμφωνίας Ρωσίας-Βορείου Κορέας και τα χίλια φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που περιμένουν να εισέλθουν στη Γάζα συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στη Βρετανία οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Οι Τόρις είναι έτοιμοι να υποστούν τη χειρότερη ήττα στις κάλπες εδώ και 100 χρόνια» με το κύριο άρθρο να τονίζει ότι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση οι Συντηρητικοί θα μείνουν με μόλις 108 έδρες στο Κοινοβούλιο , ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να λάβουν 62 έδρες. Σε ότι αφορά τους Εργατικούς αναμένεται να πάρουν έως και 425 έδρες κάτι που εάν επιβεβαιωθεί στις κάλπες της 4ης Ιούλιου θα τους δώσει τη μεγαλύτερη πλειοψηφία εδώ και έναν αιώνα. Ο Guardian από την πλευρά του έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Συναγερμός καθώς ο Κομ και ο Πούτιν υπογράφουν αμυντική συμφωνία» με το σχετικό ρεπορτάζ να υπογραμμίζει ότι οι δύο ηγέτες κατέληξαν χθες στην Πιονγιάνγκ σε αμοιβαία αμυντική συμφωνία η οποία προβλέπει κοινή αντίδραση των δυο χωρών εάν κάποια από τις δύο δεχθεί επίθεση.
Στη Γαλλία η Le Monde έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Το σχέδιο του Εθνικού Συναγερμού : Πισωγυρίσματα και μη εφαρμόσιμα μέτρα» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι το ακροδεξιό κόμμα το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει επισήμως το πρόγραμμα του την ερχόμενη εβδομάδα παρουσίασε τα έκτακτα μέτρα του στην εφημερίδα Le Parisien. Επισημαίνει ότι οι εμβληματικές μεταρρυθμίσεις μεταφέρονται για μετά το 2027, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις ο Εθνικός Συναγερμός έχει παρουσιάσει αρκετά σενάρια τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη. Μάλιστα ο επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε ότι δεν θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να συναντήσει τον Μακρόν χωρίς το κόμμα του να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία.
Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί αφιέρωμα για τα πέντε ροζέ κρασιά του καλοκαιριού το Ξινόμαυρο Ροζέ του Κτήματος Γεροβασιλείου έχει την τιμητική του. «Ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου είναι ένας θρύλος στην Ελλάδα» γράφει και σημειώνει ότι στον αμπελώνα του, στο Κτήμα Γεροβασιλείου κοντά στη Θεσσαλονίκη, o Γεροβασιλείου παράγει καταπληκτικά λευκά και κόκκινα κρασιά και εδώ και λίγα χρόνια και ροζέ από την τοπική ποικιλία Ξινόμαυρο. Τονίζει : «Μην ξεγελαστείτε από το φωτεινό σομόν ροζ χρώμα του και το άρωμα γκρέιπφρουτ, κερασιών και βοτάνων : το κρασί αυτό είναι έντονο, αρωματικό και ζωηρό – το τέλειο κρασί για μία βραδιά μπάρμπεκιου».
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ τέλος οι New York Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Χίλια φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια παραμένουν εγκλωβισμένα σε μεθοριακό πέρασμα παρά την ολιγόωρη παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα». Αναφέρει ακόμη ότι συμμορίες έχουν καταλάβει θέσεις κοντά στα περάσματα που διασχίζουν τα φορτηγά και στη συνέχεια τα λεηλατούν καθώς δεν υπάρχει πουθενά αστυνομία για να τους αποτρέψει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας